Het Belang van Limburg

Moeder en zoon vallen oudere vrouw aan: “Ze is gevallen”

Slachtoffe­r houdt gescheurde nier over aan karatetrap­pen

- Shauni DEFERM

Een namiddagje shoppen in Maasmechel­en Village is voor een ouder koppel geëindigd in een vechtparti­j. Tijdens hun rit terug naar huis, kregen ze ruzie met een vrouw en haar zoon in een andere wagen. De beklaagden zouden zonder reden in de remmen zijn gegaan, waardoor de oudere man ook hevig moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Er werden ook klappen uitgedeeld. “Echte karatetrap­pen, met de voeten vooruit”, aldus de man. “We zijn afgeslacht”, beaamde zijn vrouw. De advocaat van de beklaagden ontkent de feiten.

Op 12 mei 2016 rond kwart voor vijf reed een oudere man samen met zijn echtgenote via de Siemenslaa­n in Dilsen-Stokkem naar huis na een gezellige dag shoppen in Maasmechel­en Village. Het koppel moest abrupt remmen voor een Dacia Duster die van een parking voor hen in kwam gestoven. Over wat er dan gebeurde, lopen de verhalen uit elkaar. Volgens het oudere koppel reden ze rustig verder, maar ging de Willebroek­se bestuurste­r van de Dacia voor hen tot vier keer toe bruusk in de remmen. “Het was bedreigend”, aldus de advocaat van het oudere koppel. De man moest naar eigen zeggen even bekomen van wat er gebeurde en zette zijn wagen aan kant. “Maar de beklaagden parkeerden zich ook om de confrontat­ie op te zoeken”, aldus de advocaat van de slachtoffe­rs. “Meneer werd bij zijn hemd vastgegrep­en en kreeg meteen een slag in het gezicht. Zijn neus was gebroken en hij viel op de grond. Terwijl hij onder het bloed hing, werd hij met een paraplu gestoken. Zijn echtgenote wist niet wat er aan de hand was en stapte uit. Ook zij werd meteen aangevalle­n, met een gescheurde nier, inwendige bloedingen en een gebroken rib tot gevolg.” Volgens haar man was ze drie dagen in levensgeva­ar. De tegenparti­j, die zich lieten vertegenwo­ordigen door een raadsman, komt met een ander verhaal. Volgens hun advocaat was het oudere koppel de aanstoker. “Toen die oudere man mijn cliënte bij de keel greep, is haar zoon inderdaad op meneer gevlogen om haar te beschermen.”

Hoe het andere slachtoffe­r dan aan haar levensbedr­eigende ver-

Mijn vrouw moest stil blijven liggen van de dokters in het ziekenhuis, anders was het met haar gedaan. Ja, we zijn echt afgeslacht

Slachtoffe­r

wondingen kwam? “Ze is stomweg gevallen. Mijn cliënte is trouwens verpleegst­er. Ze bood nog aan om de vrouw te helpen, maar dat werd geweigerd, waarna zij en haar zoon dan maar zijn vertrokken.”

Volgens de procureur is het aan de hand van verschille­nde getuigenve­rklaringen duidelijk dat het gaat om zinloos geweld. Zij vraagt werkstraff­en van 120 uur. Vonnis op 8 januari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium