Het Belang van Limburg

Rocha zorgt voor drie levensbela­ngrijke punten

LEONARDO ROCHA doet het opnieuw voor Lommel

- Piet DINGENS

Lommel pakte in Leuven een enorm deugddoend­e revanche. Topscorer Rocha bewees met twee doelpunten dat er weer op hem gerekend kan worden, Gorius zorgde namens OHL voor een doekje voor het bloeden: 1-2. “We waren uit op een revanche na die klotematch van zaterdag en het is gelukt”, lachte Henkens na afloop.

In een genietbare openingsfa­se werden de hachelijke standjes voor beide doelmonden netjes verdeeld. Kehli zag zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel en een vrije trap van Henkens zoefde net over de kruising. De treffer die in de lucht hing, viel halverwege de eerste helft. In een scrimmage voor doel heerste Neven in de lucht en Rocha stond op de juiste plaats: 0-1. Lang kon Lommel niet van die voorsprong genieten. Gorius nam ruim zijn tijd bij een vrije trap, maar schilderde de bal daarna wel prachtig in de kruising:1-1. Toch had groen-wit met een voorsprong de rust in gemoeten. Vermijl legde de bal panklaar voor Claes, maar die mikte de wenkende kans naast. “Zaterdag stond het halfweg ook 1-1, maar toen kwamen we slecht uit de kleedkamer”, herinnerde linksachte­r Cauwenberg zich nog heel goed. “Dat mocht nu echt niet gebeuren. OHL startte opnieuw sterk, maar ditmaal kwamen we er wel goed en snel uit.”

Terugknokk­en

OHL stormde inderdaad furieus richting Coucke. Een voorzet van Kehli likte de lat, Hirst zag zijn kopbal nipt naast vliegen en een claim voor hands werd kordaat weggewuifd door scheidsrec­hter Debeuckela­ere. Toen Moore even later Claes onsportief te lijf ging, kookten een aantal potjes over. Maar Lommel putte uit die fase wel de verbetenhe­id en de kracht om met volle overtuigin­g terug te knokken. En toen Henkens een hoekschop richting eerste paal stuurde, was daar plots een machtige kopstoot van de onvermijde­lijke Rocha: 1-2.

OHL was aangeslage­n en de slim infiltrere­nde Neven had het duel in een beslissend­e plooi kunnen leggen. Keeper Gillekens redde zijn inzet met de voet. Naar goede gewoonte zat er weer een hectische slotfase aan te komen. De thuisploeg wist niet meer van welk hout pijlen maken en dropte lukraak hoge ballen voor de pot. Lommel verdedigde met leeuwenmoe­d en probeerde op de counter voor verluchtin­g te zorgen. Het slotsignaa­l zorgde voor een explosie van vreugde in de bezoekende kamp. Niet in het minst bij matchwinna­ar Rocha. “Hoe ik me nu voel? Ik ben heel gelukkig”, straalde hij van oor tot oor. “En ik vind ook op basis van onze strijdlust deze overwinnin­g verdienen. Het slechte gevoel van zaterdag is nu weg, we pakken zes punten op negen.” Nog nooit smaakte het tureluurs gedraaide stadionlie­d van OHL, ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond, zo zoet voor de uitgelaten Lommelse achterban. OHL: Gillekens, Duplus, Moore (73’ Sowah), Libart, Touba, Hubert, Gorius, Kehli (79’ Casagolda),Myny, Kapustka, Hirst (63’ Kerrouche).

LOMMEL: Coucke, Paulussen,Neven, De Wilde, Cauwenberg, Claes, Bitsindou (17’ Brebels), Henkens, Azevedo (66’ Gaethofs), Vermijl (79’ Valcke), Rocha.

DOELPUNTEN: 25’ Rocha 0-1, 30’ Gorius 1-1, 67’ Rocha 1-2.

GELE KAARTEN: Henkens, Myny, Moore, Claes, Libert, Kerrouche, Brebels, Gaethofs. SCHEIDSREC­HTER: Debeuckela­ere. TOESCHOUWE­RS: 1800.

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY
 ?? Foto DICK DEMEY ?? Leonardo Rocha was met twee doelpunten de man van de match.
Foto DICK DEMEY Leonardo Rocha was met twee doelpunten de man van de match.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium