Het Belang van Limburg

“Niks van, wij willen die beker”

Wedstrijd nummer 30 voor Genk: noodzakeli­jk tussendoor­tje?

-

De bekertrip naar Charleroi is voor Genk wedstrijd nummer 30. Loodzwaar. Vandaar: is dit niet meer dan een noodzakeli­jk tussendoor­tje? “Niks van”, zeggen Clement en Pozuelo in koor. “Wij willen die beker winnen.”

De moeilijkst mogelijke opponent na de uitschakel­ing van Anderlecht, Club Brugge en Standard. Dat bekerlot trof Genk een paar maanden geleden. Bovendien lijkt het moment slecht gekozen. De Zebra’s komen na een slappe start eindelijk op dreef.

“Dat maakt hen extra gevaarlijk”, aldus de Genkse coach. “Ik ken Mazzu en zijn entourage goed. Ik denk dat de beker voor hen een hoofddoel is. Ik vermoed zelfs dat ze een nieuwe deelname aan PO1 willen inruilen voor de bekerfinal­e. Nu, bij ons is de honger ook groot.” “Klopt”, vult kapitein Pozuelo aan. “De verloren finale tegen Standard ligt ons nog op de maag. Wij azen op revanche.”

Geen zakelijk Genk

Niks handrem optrekken dus. Maar misschien krijgen we wel opnieuw een zakelijk Genk te zien?

“Daar is te veel de klemtoon op gelegd”, meent Clement. “Het was ook in Anderlecht wel degelijk onze bedoeling om hoog druk te zetten en aanvallend te spelen. Alleen was dat heel moeilijk op dat veld en had ik mijn jongens na Malmö wel opgedragen om back to basics te gaan. Vanhaezebr­ouck zei achteraf dat de handschoen­en van zijn doelman niet vuil waren na de match. Ik denk toch dat wij meer kansen hebben gecreëerd dan zij. Dat is ook in Charleroi de bedoeling.” Waarna hij nog één keer uithaalde naar de kalenderma­ker. “Wat mij stoort, is dat we zaterdag alweer tegen Kortrijk moeten spelen. Waarom niet zondag? Het is de tweede keer dat wij 4 wedstrijde­n hebben in 9 dagen. De Europese ploegen worden te weinig beschermd.”

 ?? FOTO BELGA ?? “De verloren bekerfinal­e tegen Standard ligt ons nog altijd op de maag”, aldus Pozuelo.
FOTO BELGA “De verloren bekerfinal­e tegen Standard ligt ons nog altijd op de maag”, aldus Pozuelo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium