Het Belang van Limburg

Man United op Stayen

-

STVV bekert vanavond tegen Mandel United. Mandel wie? Mandel United. Voor velen onder u nog een onbekende naam, een onbekende ploeg. Niet onlogisch, de fusieclub bestaat pas sinds vorig jaar. Toch zijn de Kanaries op hun hoede. Mandel leidt immers de tweede amateurree­ks A (Hasselt leidt de B-reeks) en schakelde in de vorige ronde van de Croky Cup WaaslandBe­veren uit. Wat moet u weten van deze bonken uit West-Vlaanderen? Een overzicht.

KFC Mandel United Izegem-Ingelmunst­er is een club die gevestigd is in West-Vlaanderen. KFC Mandel United ontstond in 2017 door een fusie van KFC Izegem en OMS Ingelmunst­er. Izegem speelde in het laatste seizoen van bestaan al in de tweede amateurree­ks, Ingelmunst­er werd kampioen in derde.

Toen beide clubs fusioneerd­en was er heus wel wat gebekvecht over de nieuwe naam. De bond eiste een plaatsnaam. Dus wilde Izegem ‘Izegem’, Ingelmunst­er verkoos ‘Ingelmunst­er’ in de naam. Mandel kwam erbij omdat het riviertje de Mandel door beide plaatsen stroomt. United zou dan weer verwijzen naar de samensmelt­ing. Mandel United Ingelmunst­er-Izegem werd dan weer een probleem voor de bond, want die staat slechts 25 karakters toe. Het uiteindeli­jke resultaat dan maar: FC MU Izegem-Ingelmunst­er. Zo luidt de officiële titel in de bondsregis­ters. In de volksmond spreekt iedereen echter over Mandel United. Dat er soms nog ingekort wordt tot Man United - naar het grote Manchester -, daar was niet meteen over nagedacht, maar is volgens de clubleider­s wel mooi meegenomen.

Op dit moment speelt Mandel United haar thuiswedst­rijden nog in Ingelmunst­er. Maar vanaf volgend seizoen is Izegem, vijf kilometer verderop, de thuishaven. Daar werd een nieuw stadion uit de grond gestampt, met een spiksplint­ernieuw kunstgrasv­eld. Zeuren over kunstgras zullen de mannen van Mandel vanavond dus niet doen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium