Het Belang van Limburg

Omar de superspion

Beverlo-aanvaller Achadoud is klaar voor topper tegen ex-club

- Jo TREKELS

Het epicentrum van het Belgische futsal ligt deze week in Beverlo. Vrijdag komt landskampi­oen Halle-Gooik langs in de achtste finales van de Beker van België, maar eerst laat de topper tegen achtervolg­er United Wellen de tribunes vanavond beven. Nu ja, beven? Beverlo loopt over van vertrouwen. Het is dit seizoen nog ongeslagen en heeft met Omar Achadoud een superspion in huis.

De 29-jarige Houthalens­e pivot verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van Wellen, maar koos voor Beverlo omwille van de nabijheid. De klik die er op menselijk vlak was in De Bloken, is er in ‘t Beverke ook. En op het veld loopt het ook lekker los, met nu al dertien competitie­goals. Of het voetbal van Beverlo hem beter past?

“Misschien wel. Wellen kan goed het spel maken, maar daardoor zijn de ruimtes voor de spits kleiner. Beverlo is vooral ijzersterk in de omschakeli­ng en dan kan ik mijn snelheid beter gebruiken. Ook Niels Willems heeft het graag zo. Wij aanvallers lopen hierdoor het meest in de kijker, maar onderschat de anderen niet. Ruben Wijgaerts en Nigel Gerrits zijn - zeker ook door hun enorme fysieke kwaliteite­n - de stille krachten van onze ploeg. Zij blijven gaan. We hebben echt een sterk geheel. Ik speelde al twee keer kampioen in tweede klasse met Celtic Houthalen en ik durf helemaal niet zeggen dat dit Beverlo tegen die sterke teams kansloos zou geweest zijn.”

De cijfers zijn straf. Na een kampioenja­ar met 67 op 72 bedraagt de buit in tweede nationale B voorlopig 27 op 27. Wellen liet één steek vallen op de openingsda­g tegen Auto 5 Genk en staat zo vanavond al onder druk in de topper. Verliezen is dodelijk, lieten enkele Wellenaars al noteren. “Het zou niet goed zijn om bij winst al te zeggen dat de titel binnen is”, vervolgt de werkkracht van Nike. “Maar ik snap dat ze zich dan zorgen maken, want veel laten wij niet liggen. Of ik de geheimen van Wellen aan de coach ga overmaken? Ik zal even op hun sterktes wijzen: hun looplijnen en corners. Al hebben ze met Raf Verjans een nieuwe trainer. Jammer voor hen dat kapitein Raf Ory er niet bij is vanwege schorsing.”

Vrijdag Halle-Gooik

Omstreeks 23 uur richt Beverlo het vizier op vrijdag, als het grote Halle-Gooik op bekerbezoe­k komt. Een duel tussen de twee enige nationaler­s met nog een perfect rapport in competitie én beker. “Halle-Gooik is Champions League-niveau en traint twee keer per dag. Hoewel we op papier kansloos zijn, kijken we ernaar uit. Het is sowieso geweldig om je eens te kunnen meten met kleppers als Leo en Diogo. We gaan ons zeker niet zomaar gewonnen geven.” Vanavond 21.15u: United Beverlo - United Wellen

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Omar Achadoud: “Het zou niet goed zijn om bij winst al te zeggen dat de titel binnen is.”
Foto SVEN DILLEN Omar Achadoud: “Het zou niet goed zijn om bij winst al te zeggen dat de titel binnen is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium