Het Belang van Limburg

Roebben pakt brons in Rio

Kortessems­e grijpt naast titel op WK voor militairen

- Frederik BAETEN

Laura Roebben (21) uit Kortessem heeft op het WK taekwondo voor militairen brons veroverd in de klasse -62 bij de senioren. De topsporter van Defensie ging resoluut voor goud in Rio, maar kende pech in de halve finales. Roebben: “Ik kwam in ronde één slecht neer op mijn hoofd en was even groggy. Dat kostte mij de zege en een kans op goud.”

Hoe blik je terug op dit avontuur?

Roebben:“Een fantastisc­he ervaring was het. Ik was samen met mijn coach en een team van Defensie naar Rio de Janeiro afgereisd. We overnachtt­en er in een kazerne. Binnen de muren was het allemaal netjes. Daarbuiten in de favela’s trok je wel je ogen open natuurlijk. We hebben ook het standbeeld van Christus de Verlosser gezien. Fijn dat we ook een beetje tijd hebben kunnen vrijmaken voor toerisme.”

Wat moeten we ons voorstelle­n bij een WK voor militairen?

“De wedstrijd was gequoteerd met een G1-wereldbeke­rstatus, dus het niveau lag wel degelijk vrij hoog. Ik herkende meteen veel gezichten uit het internatio­nale circuit. Net als mij allemaal onder het statuut van topsporter bij Defensie. Dat maakte de sfeer onder de atleten wel heel plezant.”

Je ging voor goud, maar het werd brons?

“Klopt. Na die verloren halve finale, was ik ontgoochel­d. Nu kan ik het beter plaatsen en ben ik tevreden met brons. Ik had snel in het tornooi de goede focus. Ik was vrijgeloot in de eerste ronde en in de kwartfinal­e won ik tegen een sterke Chinese op gouden punt. In de halve finale stond ik tegenover Ashley Kraayeveld uit Canada. Een meisje dat ik nog verslagen had op de Belgian Open 2018. Maar ik kwam in de eerste ronde slecht neer op mijn hoofd en was even groggy. De scheids had mij al drie keer aangemaand om recht te staan en na de derde keer legde ze de kamp stil. Bijzonder jammer! In de kamp om het brons tegen een Russische heb ik mijn goede vorm bevestigd met een ruime zege. Pluim ook aan coach Davoud Etminani, die de perfecte tactiek had uitgestipp­eld.”

 ?? Foto HBVL ?? Laura Roebben in actie in Brazilië.
Foto HBVL Laura Roebben in actie in Brazilië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium