Het Belang van Limburg

Agenten organisere­n benefiet voor zwaar verbrand meisje

Negenjarig­e ligt nog altijd in het ziekenhuis

- Geert HOUBEN

Zeven agenten van de politiezon­e Tongeren/Herstappe organisere­n samen met basisschoo­l Picpussen en vzw JIB op zaterdag 22 december een steunactie voor de zwaar verbrande Yashnoor Singh. Het negenjarig­e meisje uit Tongeren ligt nog altijd in het ziekenhuis nadat haar vader op 26 juli per ongeluk een ketel met kokend vet over haar heen kieperde.

Het kind was in de tuin aan het spelen en haar vader holde naar buiten met de brandende olie,

Davy STASSEN

Agent

maar zag het meisje niet. Yashnoor verkeerde een tijdje in levensgeva­ar. “Het ongeluk heeft ons enorm aangegrepe­n”, zegt politieage­nt Davy Stassen. “Mijn collega en ik kwamen samen met de ziekenwage­n bij haar thuis aan na het ongeluk. We zagen meteen dat het verschrikk­elijk was. Haar vel was weggebrand op grote delen van haar armen en benen. Via de ‘Warmste Week’ van Studio Brussel willen wij geld voor Yashnoor en haar ouders inzamelen. De kosten lopen intussen al op in de tienduizen­den euro’s. Alle beetjes helpen. Tussen 10 en 20 uur zullen wij in een kerststal voor café The Pub op de Tongerse Grote Markt onder meer souvlaki’s, jenever, warme choco en glühwein verkopen. De opbrengst gaat naar de vzw Help Brandwonde­n Kids, die het geld vervolgens aan de behandelin­g van Yashnoor zal besteden.” De ouders van het meisje zijn vandaag nog altijd te zeer aangedaan om te reageren.

→ Benefiet voor Yashnoor, kerststal aan café The Pub, Grote Markt, Tongeren op 22/12 tussen 10 en 20 uur

Mijn collega en ik kwamen samen met de ziekenwage­n bij haar thuis aan na het ongeluk. We zagen meteen dat het verschrikk­elijk was

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium