Het Belang van Limburg

Omleidings­weg Kaulille geschrapt: “Tracé is niet meer relevant”

-

Bocholt heeft de procedure opgestart voor de opheffing van het tracé voor een omleidings­weg rond Kaulile. “Dit tracé is niet meer relevant. Alle partijen doen hun voordeel met een opheffing”, aldus schepen van Ruimtelijk­e Ordening Jan Schrijvers (NU).

De startnota voor de afschaffin­g van het omleidings­tracé Kaulille ligt ondertusse­n al op tafel. “De beslissing is afgetoetst met Wegen en Verkeer (AWV) en met de Vlaamse overheid. Die hebben geen bezwaar geuit, omdat dit tracé vandaag ook voor hen overbodig is. Een opheffing is in het voordeel van alle betrokken partijen. Voor de natuur, voor de landbouw en ook voor de bouwkavels van eigenaars. Hun mogelijkhe­den om te bouwen werden door dit plan zwaar gehypothek­eerd”, zegt schepen Schrijvers. De opheffing is vooral een Vlaamse materie. Bocholt kan en mag adviseren, maar blijft na de mogelijke opheffing vragende partij voor een goede ontsluitin­g. “Die blijft noodzakeli­jk, ook al is er vandaag voldoende capaciteit voor de verkeersaf­wikkeling in de richting van Nederland. De aanleg van een ovonde in Kaulille, aan het vijfarmige kruispunt, blijft ook een noodzaak willen we een vlottere en veilige verkeersaf­wikkeling in de toekomst in en rond Kaulille kunnen realiseren”, gaat Schrijvers verder.

Het tracé van de voorgestel­de omleidings­weg rond Kaulille zou lopen van aan de PRB-terreinen, over de Kettingbru­gweg en Lillerbaan tot aan de Steenweg op Kleine Brogel. Dit traject ligt op het gewestplan sinds 1978 vast en wordt nu dus mogelijk opgeheven. De uitgewerkt­e en voorliggen­de procesnota voorziet in diverse planopties en motiveert de beslissing. De startnota en de procesnota liggen ter inzage bij de dienst Omgeving van de gemeente. Iedereen kan die inkijken en raadplegen tot en met 3 februari. Er is een inspraakmo­ment op dinsdag 11 december om 20 uur in gemeenscha­pscentrum De Kroon. Bezwaren kunnen digitaal worden ingediend via roldigitaa­l@bocholt.be, en dit ten laatste op 3 februari 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium