Het Belang van Limburg

Eerste Jumbo van Vlaanderen in Overpelt?

Vergunning voor supermarkt in nieuwbouw aan De Koel

- Geert VAN BAELEN

In Overpelt wordt momenteel een grote nieuwe handelsrui­mte gebouwd aan De Koel, tegenover Vatana en vlak achter de Albert Heijn. In de loop van volgend jaar zal zich daar een grote retailer vestigen. In dit verband klinkt steeds vaker de naam Jumbo, al wil niemand dit officieel bevestigen. Feit is wel dat de gemeente een socio-economisch­e vergunning heeft afgeleverd voor een nieuwe supermarkt.

De ontwikkeli­ng gebeurt in opdracht van DPK, de immotak van de familie Deckers die haar bekende interieurw­inkel heeft aan de Sellekaert­sstraat en achterligg­ende gronden bezit die ze nu in fases ontwikkelt. Onlangs opende in een nieuw pand, dat deze zomer werd afgewerkt, de fitnesszaa­k Fit Point. “Volgende maand vestigt zich in de ruimte ernaast de dierenspec­iaalzaak Tom & Co”, luidt het. Ondertusse­n wordt ook een tweede, groter gebouw opgetrokke­n met een totale oppervlakt­e van 3.200 m2 . “Een telecomcen­ter zal het hoekpand betrekken, ergens in april. Aan de straatkant van De Koel komen ook acht ap- partemente­n.”

De grootste handelsrui­mte in het nieuwe complex bedraagt 2.000 m2 en die zal gehuurd worden door een grote retailer. Die zou zich in de loop van volgend jaar vestigen in Overpelt, al is een exact tijdstip nog niet bekend. Hierbij klinkt steeds luider de naam Jumbo. De Nederlands­e supermarkt­keten zou hier zijn eerste Vlaamse vestiging willen uitbaten. Het is geen geheim dat de Nederlands­e keten voet aan wal wil krijgen in België en volop in Noord-Limburg prospectee­rt. Bij DPK willen ze niets bevestigen, maar de aanpalende handelszak­en gaan er wel al vanuit dat het een Jumbo wordt. Toch doet ook het gerucht de ronde dat de onlangs heropende Alvo in Neerpelt in het vizier van Jumbo ligt. “Wij horen die verhalen ook voortduren­d, maar ikzelf weet van niets”, reageert zaakvoerde­r Wouter Verhoeven.

Oude Aldi

“We hebben aan de familie Deckers een socio-economisch­e ver- Jaak FRANSEN Burgemeest­er gunning afgeleverd voor de bouw van een supermarkt”, bevestigt Overpelts burgemeest­er Jaak Fransen (CD&V). “Maar wie zich hierin zal vestigen, dat is natuurlijk de zaak van de private ondernemer en niet van de gemeente. We spreken ons alleen uit over de soort handel en of die daar wel of niet kan.” Fransen kan enkel bevestigen dat Jumbo duidelijk interesse heeft in Overpelt. “We zijn in het verleden gecontacte­erd met de vraag voor een geschikte locatie, net als vele andere gemeenten. Als we dan reageerden dat we niet zomaar gronden hadden liggen, kwamen ze zelf met suggesties. Zoals bijvoorbee­ld de voormalige Aldi aan de Leopoldlaa­n waar eerder ook Bruno’s interesse voor toonde. Maar op het vlak van Ruimtelijk­e Ordening willen we dat daar niet.”

Bij Jumbo zelf laten ze voorlopig niet in hun kaarten kijken.

We hebben een vergunning afgeleverd voor een supermarkt. Maar wie zich daar zal vestigen, is zaak van de private ondernemer

 ?? FOTO GVB ??
FOTO GVB
 ?? FOTO BELGAIMAGE ??
FOTO BELGAIMAGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium