Het Belang van Limburg

Hasselt wil 4,2 miljoen btw voor bouw zwembad terug

-

Toegankeli­jk:

Opmerkelij­ke start van de raad met een vraag van Ivo Konings (sp.a). “Ik geraakte als rolstoelge­bruiker nauwelijks ‘t Scheep binnen. Knoppen waren onbereikba­ar, deuren te zwaar enzomeer. Ik vraag dan ook aandacht voor deze zaken die nog aangepast dienen te worden. Is het niet voor mij, dan voor mijn gehandicap­te opvolgers.” “Wordt dringend werk van gemaakt”, beloofde voorzitter Carlo Gysens (Onafhankel­ijk).

Guido Fissette (N-VA) maakte zich bijzonder boos over een grondverha­ndeling in Godsheide. “Onwaarschi­jnlijk dat dit zolang aansleept. De lagere school had al lang verhuisd kunnen zijn. Hier is meer dan een jaar tijd verloren.” Kristel Van Quathoven (Open Vld) was dan weer wel blij dat er beweging in de dossiers in Godsheide zit. “Maar toch wil ik aan de kerk extra parking voor mindervali­den en maximaal behoud van groen in het centrum. Vanuit de lokale werking hebben we heel veel inbreng gehad, die kleine dingen zouden nog moeten lukken.

Godsheide:

Maar we zijn tevreden, dat zeker.” “Het kon gewoon niet sneller”, reageerde schepen Tom Vandeput (CD&V).

Zwembad:

Via het AGB probeert de stad nog 4,2 miljoen euro aan btw te recuperere­n die betaald werden voor de bouw van het zwembad. “Dit moeten we voor eind volgende maand doen”, zegt schepen Habib El Ouakili (Sp.a). “Ook op de exploitati­e kan ruim 70.000 euro btw terugverdi­end worden op onder meer de ticketprij­s en het onderhoud van het zwembad.” Op één onthouding van Frank Troosters (VB) na is iedereen enthousias­t over de mogelijke extra inkomst, een meevaller voor de stadskas.

Terwijl de aanleg van de Oostkade en de kop van de kanaalkom worden goedgekeur­d, wordt het samenwerki­ngsverband voor de ontwikkeli­ng van de Gelatinewi­jk verdaagd naar begin 2019.

Gelatinewi­jk:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium