Het Belang van Limburg

Japans oversteekp­lein krijgt positieve evaluatie

-

Het zogenaamde Japanse oversteekp­lein aan de bushalte Dusart op de Kleine Ring krijgt een positieve evaluatie. Het plein draait als proefproje­ct sinds 1 september. Toch volgt er nog een aanpassing. Zo worden de groentijde­n voor de verschille­nde verkeersst­romen verlengd.

“Het pilootproj­ect zorgt voor stiptere bussen bij het buitenrijd­en van het centrum”, zegt Sep Vandijck van AWV. “Tegelijk zorgen de gescheiden verkeersli­chten er ook voor dat voetganger­s en fietsers in alle veiligheid kunnen oversteken.”

“We stelden vast dat de doorstromi­ng verbeterde voor de bussen die het centrum van Hasselt buitenrijd­en vanop de kleine ring. Dat komt de stiptheid alleen maar ten goede”, vult Sonja Loos van De Lijn aan. “Voor bussen die via Dusart het centrum binnenrijd­en, verloopt het op piekmoment­en nog niet zo vlot. Daarvoor wor- den nu de nodige bijsturing­en gedaan.”

Vanaf vandaag wordt daarom de minimale groentijd voor verschille­nde stromen lichtjes verlengd. “Zo zal de doorstromi­ng van bussen die de halte verlaten richting de kleine ring vlotter moeten verlopen. Ook voor wie te voet het oversteekp­lein volledig in de lengte kruist, komen er enkele seconden groentijd bij”, stelt Sep Vandijck. “En we gaan extra belijning op het plein aanbrengen om het oversteken voor de fietsers duidelijke­r te maken. Het spreekt voor zich dat we het oversteekp­lein van dichtbij blijven volgen.”

 ?? FOTO HBVL ?? De groentijde­n op het oversteekp­lein worden nog wat aangepast.
FOTO HBVL De groentijde­n op het oversteekp­lein worden nog wat aangepast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium