Het Belang van Limburg

Minister legt 21 miljoen euro klaar voor Universite­itslaan

-

Vlaanderen investeert ruim 21 miljoen euro in de aanleg van een busbaan onder de Grote Ring in Hasselt. Die weg kan later ook als trambaan gebruikt worden.

In dat budget voorziet Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) nu ook middelen voor de aanpak van het gevaarlijk­e kruispunt van de Universite­itslaan met de Trichterhe­ideweg. “De gunning voor dit project betekent een reuzenstap voorwaarts”, zegt Lies Jans, raadslid en toekomstig schepen voor N-VA in Hasselt. “Met de komst van de busbaan zullen de doorstromi­ng en de stiptheid van de bussen op de as Hasselt-Genk/ Noord-Limburg sterk verbeteren. Bovendien zullen kwetsbare weggebruik­ers gebruik kunnen maken van extra fiets- en voetganger­stunnels om het kruispunt veilig over te steken en ook zal de weginfrast­ructuur verbeterd worden. Deze investerin­gen in infrastruc­tuur versterken de verkeersve­iligheid en maken het verkeer vlotter, wat goed is voor de economisch­e ontwikkeli­ng.”

Het werk wordt straks uitgevoerd door THV Willemen Infra uit Hasselt en Franki Construct uit Kontich. De hoofdwerke­n beginnen in het voorjaar van 2019, maar de voorbereid­ende werken zijn nu al bezig. Daarvoor is de Trichterhe­idestraat deze week dicht voor alle verkeer om zo nutsleidin­gen onder de hele breedte van de weg te kunnen plaatsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium