Het Belang van Limburg

Motorcross­er opent nieuw café in gebouw dat tegen de vlakte gaat

Bryan Engelen wil testen of hij geschikt is als cafébaas

- Willy VANDAEL

De 21-jarige motorcross­er Bryan Engelen heeft sinds vorige week het legendaris­che café Quint in de Heuvenstra­at heropend. Nochtans is het algemeen bekend dat het pand binnen enkele jaren gesloopt wordt om plaats te maken voor een nieuwbouw. Maar Engelen heropent het café met een duidelijke reden: “Ik heb nu enkele jaren de tijd om uit te proberen of ik wel geschikt ben als cafébaas.”

Café de Quint was met de vorige uitbaters een zaak die bijzonder goed draaide. Toch ging de Quint dicht, omdat de vorige uitbaters een nieuwe zaak hebben gestart er recht tegenover. Die uitbaters – Carinne en Danny van het Martenshuy­s – stopten met de Quint omdat de gebouwen van de zogenaamde Kwint-site straks worden afgebroken. Op die plaats komt een volledig nieuw project met feestzaal, horeca, appartemen­ten, enzovoorts. De gemeente heeft daarvoor al concrete plannen gemaakt. De procedures zijn nog niet helemaal rond, maar volgens de planning worden er eerst een nieuwe feestzaal en café gebouwd en wordt daarna pas het bestaande gebouw afgebroken.

“We verwachten dat het nog een drietal jaar zal duren alvorens dit pand effectief wordt afgebroken”, zegt Bryan. “Dat is voor mij een ideale gelegenhei­d om uit te proberen of ik een goede cafébaas kan zijn. Ik hoop dat als ik het goed doe, ik misschien ook een optie krijg op het nieuwe pand. Maar dat is natuurlijk afwachten.”

Cross in buitenland

Bryan Engelen is een bekende Zonhovense motorcross­er die wedstrijde­n rijdt in binnen- en buitenland. “Ik moet ongeveer zes tot tien keer per jaar tijdens de weekends naar het buitenland, maar dat is niet echt een probleem. Mijn nonkels Erwin en Marc staan op die momenten klaar in het café.” Bryan heeft er intussen al een stormachti­g openingswe­ekend op zitten. En ook al is hij goed ge-

We verwachten dat het nog een drietal jaar zal duren alvorens dit pand effectief wordt afgebroken

Bryan ENGELEN Motorcross­er/kroegbaas

traind, toch had hij pijn aan zijn voeten na afloop. Hij blijft naast café-uitbater ook nog altijd motorcross­er. “Ik train voor het café open gaat”, zegt hij.

De Quint is een ambianceca­fé met een kleine keuken. De specialite­it van het huis is ‘pasta pesto’. “Dat is een recept van mijn moeder”, zegt Bryan.

Of hij met de heropening van de Quint de vorige uitbaters aan de overkant van de straat geen concurrent­ie aandoet? “Nee, want daar is een ruimere keuken dan hier. We kennen elkaar ook goed en we komen goed overeen”, besluit Bryan.

 ?? FOTO WIVA ?? Bryan Engelen (rechts) en zijn nonkel Erwin achter de tap in het heropende café de Quint.
FOTO WIVA Bryan Engelen (rechts) en zijn nonkel Erwin achter de tap in het heropende café de Quint.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium