Het Belang van Limburg

An Moons en Tijs Lemmens schepenen voor Voluit

Hilaire Poels zwaar teleurgest­eld

-

Wat al langer geweten was, is nu officieel bevestigd: Voluit Beringen heeft An Moons (40) en Tijs Lemmens (33) aangeduid als schepenen. De grote stemmenkan­onnen van Voluit, met name Bert Schoofs met 2.491 stemmen en Hilaire Poels met 1.308 stemmen, zien allebei af van een schepenman­daat. Noodgedwon­gen volgens Poels. “Schoofs wil het niet doen, ik mag niet”, luidt zijn reactie.

Bert Schoofs haalt profession­ele redenen aan om een schepenman­daat te weigeren. “Niet verenigbaa­r met mijn beroep”, is zijn uitleg. Hilaire Poels steekt niet onder stoelen of banken dat hij zwaar teleurgest­eld is. “Ik heb zes jaar keihard gewerkt in het belang van onze stad en haar inwoners”, zegt hij. “Ik heb nooit iets verkeerd gedaan. Ik ben wel uit N-VA gestapt, maar ben niet overgelope­n naar een andere partij. Ik heb deze legislatuu­r als onafhankel­ijke uitgedaan. Met mijn aantal stemmen meende ik aanspraak te kunnen maken op een schepenman­daat. Niet dus. En dat raakt me enorm. Toch zal ik loyaal achter de partij blijven staan.”

Jeugd

“Voluit wil de kaart trekken van de jeugd”, geeft Schoofs als uitleg. Maar toch heeft het een tijd geduurd eer de partij de namen bekendmaak­te. Officieel luidt het dat Voluit met de toewijzing van de schepenman­daten heeft gewacht tot de bevoegdhed­en verdeeld waren. Maar dat An Moons en Tijs Lemmens de gedoodverf­de kandidaten waren, was al langer geweten. An werkt als adviseur Cultuur bij Vlaams minister Sven Gatz, Tijs is financieel adviseur bij Komma Board, ITC& Finance Consultanc­y. Daarmee is het voltallige schepencol­lege bekend. Burgemeest­er is Thomas Vints (CD&V). CD&V-schepenen zijn Patrick Witters, Hilal Yalçin en Jean Vanhees; N-VA heeft Werner Janssen en Jessie De Weyer aangeduid en Voluit dus An Moons en Tijs Lemmens. De voorzitter­s van de gemeentera­ad zijn nog niet bekend. Bert Schoofs zou wel aanspraak maken op deze functie. Welke bevoegdhed­en elke schepen toegewezen wordt, zal later gecommunic­eerd worden in een gemeenscha­ppelijke mededeling van de coalitiepa­rtners CD&V, N-VA en Voluit.

Met mijn aantal stemmen meende ik aanspraak te kunnen maken op een schepenman­daat. Niet dus. En dat raakt me enorm. Toch zal ik loyaal achter de partij blijven staan

Hilaire POELS

 ?? FOTO ROGER VANHOUDT ?? An Moons en Tijs Lemmens waren de gedoodverf­de kandidaten van Voluit om schepen te worden. Hilaire Poels valt uit de boot.
FOTO ROGER VANHOUDT An Moons en Tijs Lemmens waren de gedoodverf­de kandidaten van Voluit om schepen te worden. Hilaire Poels valt uit de boot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium