Het Belang van Limburg

7 ORIGINELE EINDEJAARS­CADEAUS UIT DE STREEK

Vergeet bloemetjes en schenk je gastheer en -vrouw iets waar ze écht iets aan hebben: een leuke cadeaumand boordevol lekkers uit de buurt! Deze 7 lokale helden hebben ook nog eens een verrassend verhaal, zodat het nooit stil wordt aan de kersttafel.

-

1. (Prins)heerlijke speculaas

Krokant vanbuiten en heerlijk mals vanbinnen: geen enkele speculaas overtreft de enige echte Hasseltse speculaas. Die van Bakkerij Verboven in Hasselt wordt zelfs gesmaakt door prins Laurent, die er zelf kwam leren de klassieker te maken.

2. Restaurant­wijn bij je thuis

Met de Chardonnay-Blauw die niet alleen in 400 lokale restaurant­s maar zelfs in Parijs op de wijnkaart prijkt, wéét je dat wijnkastee­l GenoelsEld­eren in Riemst enkel topkwalite­it bottelt.

3. Keep on jamming

Confituur met meer smaak en minder suiker, die vind je bij De Jambrouwer­ij in Riemst. Dé bestseller? Uienconfit­uur, heerlijk op een toastje met oude kaas.

4. Bier van groentjes

Waterkers is een van de gezondste groenten ter wereld, en dankzij La Cress in Tongeren vind je die nu ook in je biertje. Schenk dat glas nog maar eens goed vol!

5. Bij-zondere honing

Dakloze bijen een nieuwe thuis geven en mensen bewust maken dat bijen belangrijk zijn voor de planeet, dat is de missie van imkerij The Happy Bees in Kermt. En voor een heerlijk potje ambachteli­jke honing help jij natuurlijk graag mee!

6. Say cheese

Geen cadeaumand compleet zonder een heerlijk stukje kaas. Bij kaasmakeri­j Catharinad­al in Hamont-Achel vind je ambachteli­jke en natuurlijk­e kazen. Oók van uitsterven­de rassen zoals de hertengeit.

7. Appelsap to go

De PiPO Appelsappe­n uit Sint-Truiden worden versgepers­t en smaken naar heerlijk frisse appeltjes. Ook appelkers is een echte smaakbom. De sapjes zijn verpakt in een miniformaa­t, superhandi­g om mee te nemen!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium