Het Belang van Limburg

“Maar onderschat­ting zou oerdom zijn”

Marc Brys wil amateurs van Mandel United niet onderschat­ten

-

Terwijl zijn ploeg hoge toppen scheert in de competitie wacht STVV-coach Marc Brys een midweeks tussendoor­tje met het bekerduel tegen een ploeg uit tweede amateurlig­a. “We zijn het aan onszelf verplicht om verder te bekeren”, liet de Antwerpena­ar geen twijfel bestaan over de bekerambit­ies van zijn Kanaries. STVV versus Mandel United, dat is een strijd van David tegen Goliath. Toch wil Brys niet van onderschat­ting weten. “Het zou oerdom zijn om deze ploeg te onderschat­ten”, opende Brys zijn vooruitbli­k op de achtste finale. “Mandel is ongeslagen in hun reeks, waar ze vrank en vrij aanvallend voetbal spelen. Ik neem deze wedstrijd zeer ernstig op en verwacht van mijn spelers hetzelfde.”

Dat houdt ook in dat Brys geen grote verschuivi­ngen zal doorvoeren in zijn basiself. “Waasland-Beveren maakte de fout om dat in de vorige ronde wél te doen en dat is als een boemerang in hun gezicht beland. Daar moeten wij onze lessen uit trekken. Het zou ook hautain zijn om selectief te zijn en alles op de competitie te zetten. Ons parcours in de competitie is mooi, maar we staan met vier-vijf ploegen op een zakdoek. We kunnen snel weer alles kwijt zijn. Ik ga nu dus niemand laten rusten om te rusten. Daarvoor is het belang van deze match te groot.”

Bekerfinal­e

Brys heeft een punt. Nog drie keer winnen in de beker en STVV staat op de Heizel. Met Standard, Club Brugge en Anderlecht al uitgeschak­eld ruiken de Kanaries hun kans om voor het eerst in vijftien jaar een bekerfinal­e te kunnen spelen. “De uitschakel­ing van die ploegen vergroot in ieder geval onze kansen”, besefte Brys. “Dat speelt ook in ons hoofd. De sterkte van deze groep is dat ze snel de focus kan verleggen. Nagenieten van de winst tegen Antwerp is voorbij. Nu zijn we het aan onszelf verplicht om verder te bekeren.”

 ??  ??
 ?? FOTO ISOSPORT ?? “Nagenieten van de winst tegen Antwerp is voorbij”, is Brys duidelijk.
FOTO ISOSPORT “Nagenieten van de winst tegen Antwerp is voorbij”, is Brys duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium