Het Belang van Limburg

“Ik heb haar versleept, verkracht en verborgen. Maar niet vermoord”

-

KNOKKE-HEIST - De laatste uren van Sofie Muylle (27) op 7 januari 2017 waren gruwelijk. Dat bleek gisteren uit de reconstruc­tie van de moord in Knokke, waaraan de Roemeense verdachte Alexandru C. (24) zijn medewerkin­g verleende.

Alexandru C. toonde hoe hij Sofie die koude januarinac­ht aantrof op het strand, waar ze een luchtje ging scheppen tijdens een avondje uit met haar vriend. Volgens het parket heeft C. het meisje daar gefolterd en vermoord. De verdachte ontkent dat. Hij beweert dat hij Sofie liggend op haar buik aantrof, met verwonding­en in het gezicht. Hij haalde geen hulp maar versleepte het meisje tot aan het staketsel van een terras op de dijk, ontdeed haar van rok en kousen en verkrachtt­e haar meermaals. Hij verborg de stervende Sofie onder het staketsel. Voor hij vertrok filmde hij zijn slachtoffe­r met zijn smartphone. Op de beelden zou te zien zijn hoe ze nog ademde. “Ik ben dan vertrokken en heb haar dus niet vermoord”, beweerde C., die af en toe in tranen uitbarstte. De herspeelde gruwel werd van dichtbij aanschouwd door Sofies papa. De reconstruc­tie bracht alvast geen duidelijkh­eid of Sofie vermoord is door verstikkin­g, zoals de eerste resultaten van het onderzoek aantoonden, of dat ze is achtergela­ten door haar verkrachte­r en stierf door onderkoeli­ng. In het eerste geval riskeert C. levenslang voor assisen, in het tweede geval maximaal 30 jaar.

 ??  ?? Alexandru C. toonde hoe hij Sofie versleepte, verkrachtt­e, en filmde terwijl ze stierf. “Maar ik heb haar niet vermoord.”
Alexandru C. toonde hoe hij Sofie versleepte, verkrachtt­e, en filmde terwijl ze stierf. “Maar ik heb haar niet vermoord.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium