Het Belang van Limburg

“We zijn nooit in paniek geraakt”

Ex-Carolo’s Dewaest (op krukken na de match) en Ndongala nekken ex-ploeg

- Roger COX

Mehdi Bayat, algemeen directeur van Charleroi, daagde na de wedstrijd op in de mixed zone. Daar nam hij Dieumerci Ndongala op de korrel. Op ludieke wijze weliswaar. Genekt worden door twee ex-Carolo’s, het deed hem zichtbaar pijn. Maar hij nam de nederlaag sportief op.

Voor één van die twee voormalige Zebra’s eindigde de partij wel in mineur. Sébastien Dewaest had krukken nodig om zijn linkervoet te ontlasten.

“Bij het neerkomen na een sprong sloeg mijn voet om”, legde hij uit. “Donderdag volgt nader onderzoek. Ik hoop dat het niet te erg is. Aangezien ik niet van suiker ben, hoop ik tegen Kortrijk zaterdag weer van de partij te zijn.” Wishful thinking allicht. Hoe dan ook, voor Séba kon de avond gisteren niet meer stuk. Dankzij zijn gelijkmake­r kantelde de partij definitief in Genks voordeel. “Niet de eerste keer dat ik tegen mijn ex-club scoor”, zei hij fijntjes. Klopt. Hij deed het al eens in 2015. “Dat ik zo uitbundig vierde, had niks te maken met Charleroi. Ik was gewoon blij dat ik mijn ploeg weer helemaal in de match bracht. De kracht van dit Genk is dat we nooit in paniek geraken. Onder de rust hebben we mekaar opgepept. Ik wist dat we nog zouden winnen. Als je dan zelf een belangrijk aandeel hebt, doet dat enorm deugd. Na de 1-1 zag je dat het geloof bij de thuisploeg wegebde.”

Union of Knokke

De voorbije weken was de vormcurve van Genk ietwat gezakt. Op Mambour zagen we weer een ploeg die fris voetbal bracht. Zonder drie belangrijk­e sterkhoude­rs! “Op Anderlecht stond ons blok er weer. Die lijn hebben we vandaag gewoon doorgetrok­ken,” aldus Dewaest.

“Wie ook speelt, het maakt niet uit”, vulde maatje Ndongala aan. “Kwaliteits­verlies is er niet.” Zelf speelde Dieu een knappe hoofdrol. Met een sublieme assist voor Maehle als beloning.

“Ik was niet tevreden over mijn matchen van de laatste weken”, stak hij de hand in eigen boezem. “Gelukkig kon ik mijn niveau vandaag opkrikken. Het samenspel met Gano liep lekker. Hij was de targetman, ik moest de ballen die hij aflegde, oppikken. Dat ging goed. Bij de 1-2 was het Maehle, die een fantastisc­he inspanning deed. Dat typeert deze ploeg. Iedereen werkt voor iedereen. Ik ben ook blij voor Séba dat hij scoort.”

De komende bekertegen­stander heet Union of Knokke. De halve finale wenkt?

“Ho maar”, besloot Dewaest. “Als ik me niet vergis, heeft Union Anderlecht gewipt. Geen onderschat­ting dus. In de beker kunnen kleintjes altijd verrassen.”

 ?? Foto HBVL ?? Dewaest verzwikte zijn voet en had krukken nodig om tot aan de spelersbus te geraken.
Foto HBVL Dewaest verzwikte zijn voet en had krukken nodig om tot aan de spelersbus te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium