Het Belang van Limburg

“Alleen die kwalificat­ie onthouden”

CASPER DE NORRE zet toon in zege zonder glans en is opgetogen met AA Gent in kwartfinal­es

- Gunter SCHOOFS

Opdracht volbracht voor de Kanaries. Amateurclu­b Mandel United was zeker geen hapklare brok voor STVV, dat met vuur speelde na een domme penaltyfou­t van invaller Acolatse. “Zij dachten alleen maar aan verdedigen, wij kregen volop de bal en dat zijn we niet gewoon. Maar de kwalificat­ie is binnen. Alleen dat telt”, aldus Casper De Norre, die alweer scoorde en blij was dat Sint-Truiden opnieuw thuis speelt in de kwartfinal­es. In de volgende ronde komen de Buffalo’s op bezoek.

Marc Brys nam geen risico’s tegen amateurclu­b Mandel United. Hij startte met zijn sterkste offensieve lijn, mét Bezus, Kamada en Boli. Opvallend, want Roman Bezus sukkelde de voorbije weken toch met een voetblessu­re, maar moest dus toch opdraven. Brys wilde koste wat kost naar de kwartfinal­es. Dus moest Mandel United voor de bijl, de club uit Izegem vloerde in de vorige ronde wel verrassend Waasland-Beveren en dus was het toch wat uitkijken voor STVV. Wel bijzonder weinig volk op Stayen, de Truiense fan ligt eerder wakker van het competitie­duel tegen Standard nu zaterdag. Steven De Petter en Sascha Kotysch kregen nog eens hun kans van Marc Brys. Rodrigo de Oliveira, de man die nog scoorde voor Mandel tegen Waasland-Beveren, startte niet in de elf bij de bezoekers.

Mandel parkeert de bus

Mandel loerde vooral op een flits van topschutte­r Coppin vanuit de tegenaanva­l. STVV had volop balbezit, terwijl Mandel de bus parkeerde aan de rand van de zestien. Een spelletje dat de Kanaries nog niet zo bijster goed onder de knie hebben. “We zijn het vooral niet gewoon om op deze manier te moeten voetballen, maar we hadlevert den dit wel verwacht”, aldus Casper De Norre. “Het was dus een kwestie van geduldig te zijn. De opening zou er wel een keer komen. Maar het duurde lang…” Boli lag op de loer, maar geraakte moeilijk in stelling. Kamada kon prikken, maar vond een stel bezoekende benen op zijn weg. Tussendoor was het opletten voor die ene prik van de bezoekers, maar Coppin miste doelgerich­theid. STVV duwde op het gaspedaal in de slotminute­n van de eerste helft, maar Kamada vond het kader net niet.

Brys ruilde De Petter voor De Sart aan de rust. Het veranderde weinig aan het spelbeeld. STVV dat dirigeerde, Man United dat hoopte op die ene tegenprik. Vlak voor het uur dan eindelijk de rake tik van STVV. Kamada zette de actie op en bracht hard voor. Casper De Norre devieerde in het dak van het doel: 1-0. “Ik pik tegenwoord­ig mijn goaltjes mee”, glunderde De Norre. “Omdat ik van de coach ook veel vrijheid krijg om te infiltrere­n de jongste weken. Dat

succes op.”

Oerdomme penaltyfou­t

De druk was van de ketel bij STVV na de 1-0. Toch bleef het opletten voor de halsstarri­ge bezoekers. Invaller Clyncke dook zowaar op in de zestien voor een kopbal, Steppe moest zich reppen. Mandel bleef erin geloven. En terecht. Acolatse maakte een oerdomme penaltyfou­t, invaller Rodrigo zette om. Mandel rook verlenging­en. Boli en Kamada reageerden nu wel meteen met de 2-1 en 3-1. Nog gaven de bezoekers zich niet gewonnen, maar de aansluitin­gstreffer van Pyck kwam te laat. “Mooi was het niet, maar de kwalificat­ie is binnen, de rest telt niet meer”, aldus De Norre. STVV krijgt in de kwartfinal­es AA Gent over de vloer. “Ik hoopte een grote naam te vermijden. Ik ben vooral bijzonder blij dat we thuis spelen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De Norre verloste de Kanaries met de 1-0.
FOTO JEFFREY GAENS De Norre verloste de Kanaries met de 1-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium