Het Belang van Limburg

UNION WACHT OP GENK

CLUB VAN CEO PHILIPPE BORMANS PLAATST ZICH IN SFEERVOL DUDENPARK VOOR KWARTFINAL­E .Blz. 6

-

KRC Genk moet in het Dudenpark van Union Sint-Gillis op zoek naar een ticket voor de halve finales van de Beker van België. De Brusselse club van CEO Philippe Bormans knikkerde met Knokke de laatste amateurclu­b uit het tornooi. Al liep dat niet van een leien dakje.

Union gaf meteen plankgas. Justin Verlinden, de zoon van Club-icoon Dany, stopte de knal van Bouekou. De uithaal van Ferber leverde wel de openingsgo­al op in het aardig gevulde Dudenpark. Knokke, nochtans onderaan in eerste amateur, bleek niet onder de indruk en voetbalde goed mee over de flanken. Alessio Staelens, de topscorer en zoon van de nieuwe trainer Lorenzo, kreeg zelfs de kans op de gelijkmake­r, maar mikte naast. Saussez had nadien zijn handen vol met pogingen van Vandewalle en Vanfletere­n.

Vuurwerk

Terwijl Union zich al opmaakte voor de rust, sloeg Knokke toch nog toe. Met een vreemde goal kwam de kustploeg langszij. De vlag van de assistent ging omhoog, het defensieve compartime­nt van Union bleef staan, maar Dhondt mocht rustig afleggen voor Vandewalle, die Knokke weer in de match bracht. Na de rust vuurwerk en Bengaals vuur boven het stadion, maar ook op het veld, waar Tau het stadion nog meer in vuur en vlam zette. Bij Knokke ging achterin het licht een paar keer uit en Tau profiteerd­e er twee keer genadeloos van. Knokke kreeg weer even hoop toen Union met tien man verder moest na het tweede geel voor Mehlem, maar Union hield stand en versierde zo een droomkwart­finale in eigen huis tegen KRC Genk.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium