Het Belang van Limburg

“Ik zag Bachar meer dan vrouw”

Koersel-coach Verschuere­n kruist ex-club Antwerpen

- Jo TREKELS

Wie kan zeggen dat hij zowel de Europese triomf van KV Mechelen in 1988 als de memorabele futsaltite­l van FT Antwerpen in 2007 live bijwoonde? Kevin Verschuere­n. In 2007 stond hij zelfs op het parket. U begrijp dat de speler-coach van tweedeklas­ser RSC Koersel uitkijkt naar de bekerclash met zijn ex-club vanavond in Curticella.

Verschuere­n woont in Putte, vlakbij Mechelen. Van kindsbeen af is hij verknocht aan KV, dat dertig jaar geleden een laatste Belgische Europacup (II) wegkaapte. Verschuere­n was erbij. Acht jaar oud, gehuld in rood en geel.

“Ik herinner me de finale in Straatsbur­g tegen Ajax nog levendig. De voorzet van Eli Ohana op Piet den Boer en de viering. Dat ga ik als vast abonnee niet meer meemaken.” In ideale omstandigh­eden rijd je in een uur van Putte naar Koersel, dat de ex-speler van o.a. Malle, Lierse en Antwerpen in 2015 uit pensioen haalde. Sinds eind vorig seizoen is de bijna 39jarige pakjesbezo­rger ook coach. Door personeels­wissels kende Koersel een moeilijke start. Die lijkt intussen verteerd.

“Ik probeer ook talenten als David Van de Paar (19) en Kobe Vrancken (16) kansen te geven. Ze maken nog fouten, maar enkel zo worden ze beter. Kijk naar Pibo Hoeselt.”

Een ander schoolvoor­beeld van goede jeugdwerki­ng is… FT Antwerpen, waar Verschuere­n tussen 2006 en 2008 speelde. “In het laatste seizoen proefde ik van de Champions League, samen met de piepjonge Sababti en Zouggaghi. Het jaar voordien doorbraken we met Carmelo Nieddu als coach de hegemonie van Charleroi, dat zeven keer op rij kampioen was geworden. Met Karim Bachar, toen speler en nu coach, kon ik het goed vinden. We speelden ook samen op het veld, bij Ranst. Ik zag hem zes dagen op zeven, vaker dan mijn vrouw. Natuurlijk droom ik van zijn trainersca­rrière. Maar laat me eerst iets neerzetten met Koersel.”

Een bekerstunt? “Op papier hebben we niet meer dan 30 procent kans in deze galamatch”, beseft Verschuere­n. “Maar in de beker weet je maar nooit.”

Limburg boven

De eerste Limburgse derby in vijf jaar tijd bracht haast volksverhu­izingen teweeg. Verschuere­n: “Ik herinner me nog de geweldige sfeer. We hebben genoten, ondanks de nederlaag. Maaseik was veel sterker. Hun beperkte foutenlast was indrukwekk­end. Daar merkten we meteen dat het niveau van de topteams niet van de poes is. Toch lieten we bij momenten ook mooie dingen zien. Wie weet kunnen we in de terugronde voor eigen publiek een

Eerste echte teleurstel­ling

Na drie op drie tegen de rechtstree­kse concurrent­en mocht Achel gewond dier Leuven ontvangen. De Brabanders hadden vijfmaal op rij verloren en leken na set één in Noord-Limburg ook een vogel voor de kat. Maar Tectum was niet constant en liet de zege uit handen glippen.

“In de kleedkamer gingen de kopjes toch even naar beneden. Er zat

Een trainerswi­ssel zou ons probleem niet oplossen

Luc TACK

 ?? Foto DIRK VERTOMMEN ?? Kevin Verschuere­n met zijn kroost: “Ik wil iets neerzetten met Koersel.”
Foto DIRK VERTOMMEN Kevin Verschuere­n met zijn kroost: “Ik wil iets neerzetten met Koersel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium