Het Belang van Limburg

“Coach staat niet ter discussie”

Tongeren vecht voor behoud in BeNeleague

- Ivo KWANTEN

HC Tongeren stelt flink teleur in de BeNeleague De Zuid-Limburgers, zaterdag gastheer voor Bocholt, staan na de heenronde pas negende. “Coach Tomanovic staat niet ter discussie. Een trainerswi­ssel zou ons probleem niet oplossen”, zegt preses Tack.

“Met dit scenario hadden we geen rekening gehouden”, geeft Tongeren-voorzitter­Luc Tack toe. “Zeker niet na onze uitstekend­e start. We pakten zes op acht, deden in Bocholt tot de laatste minuut mee voor de zege en verloren met één doelpunt verschil in Volendam. Maar we sluiten de heenronde af met vier nederlagen op rij. Dat we nieuwe spelers moeten inpassen, mag niet langer een excuus zijn. We moeten dit team weer op de rails zien te krijgen. Bocholt (thuis) en Hurry Up (uit) bieden weinig perspectie­f vlak voor de winterstop.” Zes nationale titels en zes bekers staan er in de Tongerse trofeeënka­st. Eindwinst in de BeNeleague ontbreekt nog op het palmares en die trofee zal dus ook dit seizoen niet gepakt worden.

“Dat was ook hoegenaamd niet de ambitie”, reageert Tack. “Vóór de start van het seizoen stond een plaats in de Belgische play-offs bovenaan het verlanglij­stje. Nu nog, trouwens. Maar ik realiseer me dat de nog af te werken kalender zwaar is. In de terugronde worden de cruciale wedstrijde­n tegen Hasselt, NeLo, Quintus en Sasja op verplaatsi­ng afgewerkt.” Tack deinsde er in het verleden niet voor terug om een coach op de keien te zetten. Hoe stevig staat Tomanovic nog in zijn schoenen? Tack: “Tomanovic staat hoegenaamd niet ter discussie. Een trainerswi­ssel gaat ons probleem niet oplossen.”

Het aantrekken van de Kroaat Marko Pedic wel? Tack: “Afwachten, ons doel is te overleven in de BeNeleague en als een ervaren speler aantrekken noodzakeli­jk is, dan doen we dat gewoon.”

HANDBAL HOUTHALEN:

Leider Houthalen (tweede nationale mannen) krijgt het nummer twee Izegem over de vloer. Bij de Limburgers is Mrowiec nog niet inzetbaar.

NeLo (liga 1) moet het in Uilenspieg­el doen zonder Bodvin en Jeff Vandebeeck. Thijs (rug) is nog twijfelach­tig.

Yannick Vandeurzen vervangt voorlopig Paul Verjans, die om gezondheid­sredenen afhaakte als trainer.

HC Overpelt (liga 1) kan in Tongeren waarschijn­lijk geen beroep doen op Faycal Ait Daoud (lies).

NEERPELT:

MEEUWEN:

HC OVERPELT:

DHC OVERPELT:

Rode lantaarn Overpelt (eerste nationale vrouwen) mist zaterdag in Eynatten zes sterkhoude­rs: Steyvers, Van Craesbeek, Ferson, Swennen, Van Gerven en Pinxten.

HASSELT:

Eider Granado Loidi, Willems en Michel missen de thuismatch tegen Waasmunste­r (eerste nationale vrouwen). Goossens daarentege­n is weer helemaal fit.

FC LIMBURG ESP. PELT:

De beloften van Esp. Pelt spelen vanavond om 20 uur thuis op De Roosen tegen Hasselt. De wedstrijd is omgezet omwille de thuismatch van Hasselt-Patro Eisden op vrijdagavo­nd.

Buitenspel­er Jente Coninx van Groen Star heeft voor een tweede seizoen op rij de voorste kruisband afgescheur­d waardoor zijn seizoen erop zit.

BREE-BEEK:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium