Het Belang van Limburg

‘Warmste Maand’ steunt vier goede doelen

-

Vandaag wordt de aftrap gegeven van de Warmste Maand in Sint-Truiden. Een maand lang verandert de Groenmarkt weer in Het Warmste Plein met een schaatsbaa­n, winterchal­et en De Warmste Tafel.

Het Warmste Plein opent vrijdag officieel de deuren met een openingspa­rty. “Zaterdagav­ond zetten we het feest verder met partyband Fons en die van Ons in de Winterchal­et”, aldus Marijn Ghys, manager bij Shop & The City. “Nieuw dit jaar is het ‘kidsschaat­sen’ op zaterdagvo­ormiddag. Van 9 tot 12 uur is de schaatsbaa­n voorbehoud­en voor kinderen vanaf 4 jaar. Er worden extra begeleider­s ingezet die zorgen voor leuke spelletjes en oefeningen op het ijs. Ouders kunnen ondertusse­n boodschapp­en doen op de markt”, aldus Philip Bronckaert­s, voorzitter Shop & The City. Tijdens de schooluren is de ijspiste voorbehoud­en voor kinderen, ’s avonds mag iedereen de schaatsen aanbinden.

Warmste Tafel

Voor het derde jaar op rij keert ook De Warmste Tafel terug naar de eerste verdieping van de Winterchal­et. Dit jaar zorgt Le Bon Vinvant voor winterkost op het bord. “Niet enkel ’s avonds, maar ook ’s middags kan je aanschuive­n voor een lunch. Bijna 4.000 mensen reserveerd­en al een plekje aan de tafel. De opbrengst gaat naar lokale goede doelen. Dit jaar hebben we gekozen voor het Passhuis, Een hart voor Senegal, OnderOns en Sint-Vincentius”, besluit schepen Pascal Vossius.

 ?? JOZEF CROUGHS
FOTO ?? De schaatspis­te is tijdens de schooluren voor kinderen, ’s avonds en in het weekend voor iedereen.
JOZEF CROUGHS FOTO De schaatspis­te is tijdens de schooluren voor kinderen, ’s avonds en in het weekend voor iedereen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium