Het Belang van Limburg

“Enkel voor uitzonderl­ijke leerlingen”

-

HASSELT - De UHasselt geeft maar uiterst zelden aan zesdejaars de kans om een vak te volgen. Dit schooljaar zijn het er maar drie, onder wie Jordy en Wietse. “Het is enkel weggelegd voor uitzonderl­ijke leerlingen, en hun resultaten bewijzen dat zij dat zijn”, zegt professor Peter De Maesschalc­k, docent van het vak calculus aan de UHasselt.

“Anders zouden we hen ook niet toelaten”, gaat De Maesschalc­k verder. “We willen immers vermijden dat leerlingen van een kale reis thuiskomen. Het zou heel jammer zijn dat zij, door een 2 of 3 op 20, hun ambities laten varen.”

De UHasselt kijkt er ook samen met de school op toe dat de resultaten voor andere vakken goed blijven. “Het is een enorme belasting bovenop de leerstof van het secundair onderwijs. Calculus 1 is het opleidings­onderdeel waarin differenti­atie en integratie aan bod komen. Deze topics worden in verschille­nde moeilijkhe­idsen abstractie­graden aangebrach­t. Maar de versie die door deze excellente leerlingen werd gevolgd, is die van de hoogste moeilijkhe­idsgraad.” Professor De Maesschalc­k maakt er geen geheim van dat de UHasselt de leerlingen graag aan zich willen binden. Al hebben die meer interesse in de opleiding Burgerlijk Ingenieur, waarvoor ze naar KULeuven zouden moeten. “Dat zou jammer zijn”, reageert De Maesschalc­k. “We zullen hen in ieder geval uitnodigen op de infosessie­s zodat ze een beter beeld krijgen van de opleiding Wiskunde.”(tj)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium