Het Belang van Limburg

Europees Hof: “Arco-vergoeding is geen staatssteu­n”

-

BRUSSEL - Het Europees Hof van Justitie heeft een verbod van de Europese Commissie om Arco-coöperante­n te vergoeden, vernietigd. “Dit neemt een hindernis weg voor de vergoeding­sregeling die de federale regering voorbije zomer overeenkwa­m voor de Arco-spaarders”, zegt vicepremie­r Kris Peeters (CD&V, foto).

"Het hof zegt duidelijk dat de vergoeding van

Arco-coöperante­n niet verboden mocht worden, dat dit geen staatssteu­n is. Dat is de positie die we al jaren verdedigen”, zegt de woordvoerd­er van Peeters. “In 2011 heeft de toenmalige regering zich geëngageer­d om een oplossing te vinden voor de coöperante­n en dat engagement moeten we nakomen. Nu die hindernis is weggewerkt, kunnen we verder onderhande­len met de Europese Commissie.”

Het juridisch advieskant­oor Deminor reageert een beetje verrast op de uitspraak. “Het creëert een opening om in de toekomst zo’n betaling aan de coöperante­n te doen zonder dat Europa nog moet tussenkome­n”, klinkt het. Deminor blijft zelf wel pleiten voor een schikking in der minne om de gedupeerde­n te compensere­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium