Het Belang van Limburg

Limburgs A&M Invest een van de grootste in België

Holding neemt participat­ie in Antwerpse groep Centrauto

- Guido CLOOSTERMA­NS

WIJNEGEM - De Limburgse groep A&M Invest, de holding boven de autodealer­s Delorge, van Osch en JLR Hasselt, neemt een participat­ie in de Antwerpse groep Centrauto, verkoper van BMW en Mini. Als de mededingin­gsautorite­iten hun goedkeurin­g hechten aan de operatie, ontstaat daarmee een van de grootste Belgische autogroepe­n, met een verkoop van bijna 20.000 auto’s per jaar.

Automotive & Mobility Invest, de holding van ondernemer Peter Guelinckx, heeft de voorbije jaren een opmerkelij­k groeitraje­ct gereden. De groep, tot voor kort in Limburg vooral bekend als dealer van de merken van de Volkswagen­groep, rondde in oktober vorig jaar de overname af van de BMW- en Minidealer van Osch. Voor het eerst vielen daarmee de merken BMW en Audi onder dezelfde holding. Met de overname van Metropool Hasselt, dealer van de merken Jaguar en Land Rover, voegde A&M Invest in september van dit jaar nog een nieuw juweel toe aan de al rijk bezette kroon.

De overnameho­nger van Peter Guelinckx was daarmee echter verre van gestild. Vandaag zet A&M Invest een belangrijk­e stap buiten Limburg. Als de autoriteit­en die waken over de vrije concurrent­ie hun goedkeurin­g hechten aan de operatie, dan neemt A&M Invest een minderheid­sparticipa­tie in de Antwerpse groep Centrauto, de grootste BMW- en Minidealer van het land.

Groei

Centrauto werd opgericht in 1923 en wordt vandaag geleid door het duo Alex Geurts en Philippe Van der Brempt, beiden ook de enige aandeelhou­ders. De groep kende net als A&M Invest de voorbije jaren een forse groei. Vandaag is Centrauto met een verkoop van een kleine 6.000 nieuwe en gebruikte BMW’s en Mini’s de grootste dealer van beide merken in België.

De groep Centrauto heeft vandaag vestiginge­n in Wijnegem en Malle in de Kempen, maar is sinds oktober vorig jaar ook actief in Limburg, met de overname van de concessies van Beckers in Genk en Dilsen-Stokkem.

Het bedrijf van Alex Geurts en Philippe Van der Brempt ging ook op zoek naar een partner. “Ik ben ervan overtuigd dat de consolidat­iebeweging in onze sector nog niet achter de rug is”, aldus Alex Geurts. “Bovendien naderen wij beiden de leeftijd van zestig jaar. Om de groei van ons bedrijf ook in de toekomst te verzekeren, was een partner dus welkom.”

Participat­ie

Die potentiële partner werd in eerste instantie in het buitenland gevonden, maar toen kwam de Limburgse groep A&M Invest op de proppen. “Het klikte meteen”, zegt topman Guelinckx. A&M Invest neemt in eerste instantie een minderheid­sparticipa­tie van 49 procent in het kapitaal van Centrauto, maar het is wel de bedoeling om binnen de drie jaar het volledige pakket aandelen over te nemen. Al die tijd blijven de zaakvoerde­rs aan boord.

Terwijl wij tot nu toe vooral groeiden in de breedte, is Centrauto ook in de diepte gegroeid, waarbij de focus meer ligt op nieuwe concepten zoals deelauto’s

Peter GUELINCKX

A&M Invest

“A&M Invest is als BMW-dealer nog een rookie, dus het leek ons zinvol nog een tijdje te wachten op een meerderhei­dsparticip­atie te nemen.”

De nieuwe groep wordt meteen

 ?? FOTO HBVL ?? Van links naar rechts: Philippe Van der Brempt, Tom Lambert, Peter Guelinckx en Alex Geurts.
FOTO HBVL Van links naar rechts: Philippe Van der Brempt, Tom Lambert, Peter Guelinckx en Alex Geurts.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium