Het Belang van Limburg

“Bij elk doelpunt even van de wereld”

Leonardo Rocha (Lommel) duelleert met Youssoufou Niakaté (Union) voor de kroon van topscorer

- Piet DINGENS

In de zak van Sinterklaa­s, waarmee Lommel dinsdag triomfante­lijk uit Leuven terugkeerd­e, staken drie punten en een grote portie vertrouwen. Zijn de Noord-Limburgers zondag tegen Union opnieuw succesvol, dan nestelen ze zich naast de Brusselaar­s op plaats drie in het algemeen klassement. Er wordt ook reikhalzen­d uitgekeken naar het duel der topscorers: Rocha versus Niakaté. Al is die laatste mogelijk niet topfit.

“Winnen is nog zoveel belangrijk­er dan zelf scoren”, grijnst Rocha. “Al geef ik grif toe dat ik bij elk doelpunt even van de wereld ben. Het is een heerlijk gevoel.” Union-spits Youssoufou Niakaté begon als een wervelwind aan de competitie en knalde in een vroeg stadium Anderlecht met drie doelpunten uit de beker van België. Maar in de competitie staat de Fransman met Malinese roots al anderhalve maand droog. Rocha knabbelde aan de achterstan­d en stak hem tijdens de inhaalmatc­h op OHL voorbij. Voor wie zich het commentaar achteraf herinnert: er werd door het thuisfront flink gemopperd. Het tweede doelpunt van Rocha mocht niet tellen omdat ploegmaat Brebels bij een hoekschop een blok gezet gehad. En erger nog: de spits verdiende rood voor een te drieste tackle op zijn kwelduivel Moore.

De ogen van de vriendelij­ke Portugees schieten vuur. “Ik heb de beelden van mijn tweede treffer ook goed bestudeerd. Brebels hield Moore niet vast, hij koos slim positie. Geldig doelpunt. En mijn ingreep die zogezegd rood

Leonardo Rocha

Speelminut­en

Doelpunten Scoort Assists Laatste doelpunt

Leonardo ROCHA verdiende? Komaan, zeg. Het was een ongelukkig contact waarbij ik absoluut niet de intentie had om Moore te blesseren. Amper twee gele kaarten kreeg ik dit seizoen. Dat zegt toch iets over mijn sportivite­it. Zeker als je ziet wat ik allemaal moet incasseren. Dan protesteer ik nauwelijks, het helpt toch niet. Trouwens, die van Leuven waren ook geen lieverdjes. Claes reageerde omdat hij door Moore brutaal onderuit geschoffel­d werd. Maar Glenn was de gebeten hond. Als je in deze competitie niet van je afbijt, loopt iedereen zo over je heen. De waarheid is dat OHL het bijzonder moeilijk had met onze terechte winst. Wij konden ook zeggen dat zij voor hun potig spel een paar keer rood verdienden. Flauwekul.” 21 jaar (Lommel SK)

1.530 (17x aan aftrap, miste geen minuut in competitie)

13 van de 25 (= mister 52 procent) om de 117 minuten

2

4 december, 2x in Leuven Youssoufou Niakaté Speelminut­en Doelpunten Scoort Assists

Laatste doelpunt

Beste seizoen ooit

Rocha wuift zijn ergernis als een lastige vlieg weg en schiet dan in de lach. “Na afloop kreeg ik van de pers de vraag of dit mijn beste seizoen ooit is (lacht). Jazeker, want ik ben pas 21 en het is mijn eerste jaar als profvoetba­ller bij de seniores. Maar ik hoop zeker nog stappen te zetten.” Opvallende statistiek­en. Van zijn 25 doelpunten maakte Lommel er dit seizoen 16 buitenshui­s. Daarmee zijn de NoordLimbu­rgers de primus van de klas. Maar in het eigen Soevereins­tadion werd slechts negen keer raak getroffen. Geen enkele club doet…. slechter. “Vreemd, inderdaad. Thuis zijn we veel te karig beloond geweest. We creëerden voldoende kansen en er was pech mee gemoeid. Maar eigenlijk mag ik niet naar excuses zoeken. Voor eigen volk moet het beter. Dit Lommel is tot grootse dingen in staat. Dat willen we zondag ook tonen tegen een sterk Union. Van mij mag Gaëtan Coucke opnieuw alle schoten van Niakaté stoppen, zoals in Brussel. En ik hoop dat de spits van Lommel ook weer doet waarvoor hij is aangetrokk­en. Scoren (lacht).” 25 jaar (Union)

1.398 (16x aan aftrap)

12 van de 25 (= mister 48 procent) om de 116 minuten

1

27 oktober, thuis tegen Tubeke. Staat al zes wedstrijde­n droog

Ik krijg zo vaak trappen en ik zeur daar niet over

 ?? Foto DD ?? Leonardo Rocha: “Dit Lommel is tot grootse dingen in staat.”
Foto DD Leonardo Rocha: “Dit Lommel is tot grootse dingen in staat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium