Het Belang van Limburg

“Tuerlinckx uit de match blokken”

‘Medical Joker’ Grozdanov met Maaseik meteen tweemaal in vijf dagen tegen Roeselare

- Rob KWANTEN

Op de laatste speeldag van de heenronde vechten aartsrival­en Roeselare en Maaseik zaterdagav­ond (20.30u) voor de leiderspla­ats in de competitie. Komende woensdag trekt de landskampi­oen opnieuw naar de Rodenbachs­tad, dan voor de heenmatch in de halve finales van de beker. “Twee toppers op vijf dagen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, geeft Aleks Grozdanov toe.

Aleks wie?, horen we u zeggen. Aleks Grozdanov. De 20-jarige Bulgaar arriveerde vorige week woensdag in Maaseik als medical joker. Ter vervanging van de geblesseer­de Andri Anganits. De boomlange middenblok­ker maakte enkele dagen later tegen Haasrode-Leuven meteen een gesmaakt debuut.

“Het is snel gegaan”, vertelt sympathiek­e Aleks. “Bij Verona was ik de vierde middenman in rang. Mijn speelkanse­n waren eigenlijk nihil geworden. Begin vorige week kreeg ik plots een telefoontj­e van mijn zaakwaarne­mer. Maaseik was geïnteress­eerd en zocht een dringende oplossing na het uitvallen van Aganits. Ik heb even getwijfeld over een overstap naar België. Het niveau ligt toch wat lager dan in Italië. Maar de historie en het rijk gevulde palmares van deze club hebben me over de streep getrokken. “

Branimir

De naam Grozdanov doet bij de Maaseik-kenners waarschijn­lijk een belletje rinkelen. Onder Giovanni Torchio speelde Branimir Grozdanov in 2014-2015 als receptie-hoek voor de Maaslandse grootmacht.

“Maar we zijn geen familie”, lacht de jonge internatio­nal. “Wel vrienden. Hij heeft me veel verteld over de club. Over de Champions League-wedstrijde­n, bijvoorbee­ld. Op dat vlak is deze transfer voor mij een grote stap vooruit. De wedstrijde­n tegen Gdansk, Belchatow en Berlijn staan met stip in mijn agenda genoteerd. Daarin kan ik weer belangrijk­e stappen zetten in mijn ontwikkeli­ng.”

Frituur

Net als de andere spelers woont Grozdanov vlakbij de Steengoed Arena. Het zijn vooral zijn leeftijdsg­enoten die hem wegwijs maken in de knapkoekst­ad. “Met Stef Van Heyste en Simon Peeters heb ik inderdaad veel contact”, legt Aleks uit. “Zo hebben ze me al een aantal zaken verteld over Roeselare, onze tegenstand­er van dit weekend. Ik kijk reikhalzen­d uit naar die wedstrijde­n. Van Hendrik Tuerlinckx had ik tot voor kort nog nooit gehoord. Veelvuldig speler van het jaar in België, blijkbaar. Zaterdag ga ik er alles aan doen om hem uit de match te blokken.” Verder bevalt het Grozdanov overigens wel in Maaseik. “Het stadscentr­um is natuurlijk veel kleiner dan dat van Verona. Maar daarom niet minder gezellig. Integendee­l. Ook het eten kan ik hier best smaken. Ik heb al enkele lekkere steaks naar binnen gewerkt. En van een frituurbez­oek moet ik de komende weken ook eens werk maken. Stiekem dan”, grinnikt de nieuwe Maaseikse rekruut.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Aleks Grozdanov arriveerde vorige week in Maaseik als medical joker: “Het is snel gegaan.”
FOTO DICK DEMEY Aleks Grozdanov arriveerde vorige week in Maaseik als medical joker: “Het is snel gegaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium