Het Belang van Limburg

“We gaan resoluut voor Final Four”

NeLo-topschutte­r Ephrahim Jerry wil scalp van Aalsmeer

- Ivo KWANTEN

De Nederlands­e kampioen Aalsmeer, dat is zaterdag (20.15u) de tegenstand­er van Sporting NeLo. De Noord-Limburgers zijn nog in de running voor een plaatsje in de Final Four van de BeNeleague. “Het is knap dat we na de heenronde op slechts twee puntjes van de nummer vier staan”, vindt NeLo-topschutte­r Ephrahim Jerry.

Bocholt en Visé zijn zekerheden voor die Final Four, voor de overige twee tickets komen nog een zevental teams in aanmerking. “Het bewijst dat de BeNeleague een competitie is tussen evenwaardi­ge ploegen”, vindt de 22jarige Jerry, die voor het seizoen 2017-2018 het shirt van Lions ruilde voor dat van NeLo,. “Het was wel even wennen bij Sporting. In Nederland was ik bij Bevo en Lions gewoon om voor de prijzen te bikkelen, bij NeLo werd de lat een stuk lager gelegd.” Al gaan de Noord-Limburgers dit seizoen wel voor een plaats in de top vier. “Het is bewonderen­swaardig dat we na de heenronde op slechts twee puntjes van de nummer vier staan. We hebben tenslotte al af te rekenen gekregen met heel wat blessurela­st. Als we na de winterstop Vernooy, Pastoor, Versleeuwe­n en Denert recuperere­n, dan steken we zonder twijfel onze neus aan het venster. Maar het is ook wel nodig dat die jongens snel weer fit zijn, want we hebben nog nauwelijks wisselmoge­lijkheden. Van de jongens die het nu moeten doen, wordt wel erg veel verwacht. De kans op overbelast­ing is zeker reëel.” De 22-jarige topschutte­r van NeLo blijkt naast het veld de vriendelij­kheid zelve. Eens tussen de lijnen is hij nochtans vaak een vervelend manneke.

“Daar ben ik me van bewust”, geeft Jerry toe. “Ik leg de lat voor mezelf en ook voor NeLo enorm hoog. Mislukken hoort er niet bij en als het dan niet loopt zoals gewenst, dan kan ik me daar enorm aan opjagen. Ploegmaats en scheidsrec­hters moeten het dan vaak ontgelden. Een slechte eigenschap, maar ik werk eraan.”

Studies geneeskund­e

Jerry steekt niet onder stoelen of banken dat hij ooit in een Europese topcompeti­tie zoals Frankrijk, Denemarken of Duitsland wil spelen.

“Er zijn al wat mogelijkhe­den geweest”, aldus de Eindhovena­ar. “Maar mijn studie geneeskund­e krijgt voorlopig de voorkeur. En ik wil hier ook niet te vroeg weggaan. Op te jonge leeftijd vertrekken en mislukken is geen optie. Laat mij nog maar wat rijpen bij NeLo en de Nederlands­e nationale ploeg.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Ephrahim Jerry: “Mijn studies krijgen nu nog de voorkeur, maar ik wil ooit in een topcompeti­tie handballen.”
FOTO SERGE MINTEN Ephrahim Jerry: “Mijn studies krijgen nu nog de voorkeur, maar ik wil ooit in een topcompeti­tie handballen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium