Het Belang van Limburg

“Terechte puntendeli­ng”

Sp. Hasselt herfstkamp­ioen na draw in aantrekkel­ijke derby

- Frederik BAETEN

Sporting Hasselt en Patro Eisden hebben na een aantrekkel­ijke derby de punten netjes verdeeld. In een weinig begeestere­nde eerste helft opende de thuisploeg de score, maar kort na de rust hing Patro de bordjes gelijk. Toen vatte de derby eindelijk vuur. Beide ploegen kregen in de slotfase nog een reuzekans om te scoren. Sporting Hasselt is door deze draw de herfstkamp­ioen.

Patro-coach Stijn Stijnen was tevreden na de wedstrijd. Al vond hij dat zijn team toch net dat tikkeltje meer verdiende. Stijnen: “We hebben laten zien dat we op het veld van de leider de betere ploeg waren. Meestal draait dat uit op een zege, nu is het een punt. In de slotfase haalde Janssen de 1-2 van Allegria van de lijn. Spijtig. Chapeau voor mijn team dat een achterstan­d heeft opgehaald tegen een stugge ploeg als Hasselt. We hebben vertrouwen getankt voor de toekomst. Hoe het voelde om hier nog eens te zijn? Ik heb hier mooie tijden beleefd en zeer hard gewerkt. Dat is voorbij. Beide clubs verdienen nu hun toekomst.” Doelpunten­maker bij Patro was Jordan Renson. De Waal buffelde kort na rust zijn vierde van het seizoen tegen de netten. Renson: “Op zo’n fases sta ik altijd klaar. Ik zag de center van Swerten komen en ik voelde meteen dat ik goed stond. Ik ben tevreden met dit punt. Het was belangrijk om de kloof met Hasselt zeker niet groter te laten worden. Alles blijft speelbaar nu.”

Bij de thuisploeg toverde coach Rikie Broeckx drie wijziginge­n ten opzichte van vorige week uit zijn hoed. Dat doelman Van Gerwen opnieuw zou spelen, stond in de sterren geschreven. Maar ook achterin stond de gouden tandem Vrijsen-Janssen weer paraat.

Proemans

Maar dé verrassing in de elf was rechtsacht­er Piet Proesmans, die na een lange afwezighei­d speelde, alsof hij nooit was weggeweest. Als rechtsacht­er was hij zowat de gevaarlijk­ste aanvaller van Sporting met zijn sterke infiltrati­es. Proesmans: “Ik heb inderdaad lang gesukkeld met de quadriceps, maar nu was ik toch alweer vier weken fit. Ik denk dat de trainer mij speciaal voor deze match had opgespaard (lacht). In de eerste helft had er trouwens altijd een penalty op mij gefloten moeten worden. Mijn enkel ziet nog steeds blauw. Maar kom, we kunnen leven met dit punt. Dit was een derby zoals hoorde: op het scherp van de snee maar niet erover.”

Scouting

Het slotakkoor­d was voor coach Rikie Broeckx van Sporting, die kon leven met de draw. “We pakten in de tweede helft veel te snel de gelijkmake­r van Patro. We wisten uit de scouting dat Renson daar ging opduiken. Op het einde kregen we nog een open kopkans met Boiten, maar ook zij konden het afmaken via Allegria. Daarom, terechte draw”, aldus Broeckx.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Piet Proesmans, de verrassing in de basiself, houdt bezoeker Ezzahri af.
Foto DICK DEMEY Piet Proesmans, de verrassing in de basiself, houdt bezoeker Ezzahri af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium