Het Belang van Limburg

“Nooit eerder zo penibel”

-

Met nog twee wedstrijde­n voor de boeg voor de winterstop komen voor Esperanza Pelt de weken van de waarheid aan. Dat weet ook Maarten Swolfs, 24 en bij Pelt aan zijn vierde jaargang toe. “Nooit eerder was de toestand zo penibel”, weet de middenveld­er, die evenwel niet aan degraderen wil denken.

Maarten Swolfs en de ploeg willen de uitschuive­r van vorige week in Mechelen zo vlug mogelijk achter zich laten.

“Dat kunnen wij enkel door te winnen van Zwarte Leeuw.

Er is geen alternatie­f, hoe diep we ook zullen moeten gaan.

Om met een rustig gemoed de winterstop aan te vatten, moeten wij onze twee komende thuiswedst­rijden winnen.” Swolfs weet wel dat er dan uit een ander vaatje getapt moet worden. “In Mechelen kenden we een complete offday. Wij hebben geen vijf ballen rondgespee­ld en lieten ons pakken op de lange bal. Het klinkt cliché, maar dat is niet ons spel.” Tegen Zwarte Leeuw hoopt hij dat een opgeladen ploeg weer de draad van vorige weken kan oppikken. “Toen vlogen de ballen er wel in. Wij hebben het thuisvoord­eel. En Zwarte Leeuw zit in een dipje. Daar moeten wij van kunnen profiteren. Met de nadruk op moeten.”

PELT: Khani (knie) en Kusters (tand) zijn out. Verbiest hervat bij beloften. Doms en Goossens zijn fit.

DE KERN: Mertens, Driesen, Aerts, Black, Schilderma­ns, Van Vlerken, Goossens, Swolfs, Klaps, Deckers, Geysels, Leën, Van Hees, Vandebriel, Clerckx, Doms.

 ?? Foto DD ?? Maarten Swolfs.
Foto DD Maarten Swolfs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium