Het Belang van Limburg

“Het wordt tijd dat we eens gaan winnen”

- Marc TRUYERS

Tommeke, Tommeke, Tommeke wat doe je nu...?! Na het incasseren van één van de 36 goals zullen de gedachten van Eric Eurlings al wel eens afdwalen naar de legendaris­che woorden van Michel Wuyts. Niet dat de coach Tom Weerts persoonlij­k met de vinger wijst voor de vele tegendoelp­unten, maar begrijpeli­jkerwijze is ook de verdedigin­gsleider not amused met de gang van zaken achterin bij BilzenWalt­wilder. “Indien iemand een pasklare oplossing had, was het probleem al lang van de baan.”

Bilzen-Waltwilder moet een unicum zijn in de voetbalwer­eld. Een ploeg die halverwege de competitie zoveel doelpunten (-36) incasseert, is meestal het kneusje van de reeks, maar niets is minder waar. Omdat Bilzen-Waltwilder ook over de beste aanval van de reeks beschikt (+33) staan de Limbur- gers in de lage middenmoot. “We hebben er al uren over gepalaverd, maar vinden geen echte aanwijzing­en. Iedereen zit vol goede bedoelinge­n, maar we geven het altijd weg”, aldus Weerts. “Er zit veel meer potentieel in onze kern dan er uitkomt. Het hangt van kleine factoren af om een kentering in te zetten. Ik herinner me dat we vorig seizoen ook op de sukkel waren. Pas na een gelijkspel tegen Diest sloeg de motor aan. Het gekke is dat we niet slecht spelen, maar op momenten dat hét moet gebeuren, zijn we te onvolwasse­n.” Zonder Bouhriss (naar Solières,) en Bruggen (out) lijken vooral de flanken kwetsbaar. “Heel het team moet verbeteren”, antwoordt Weerts. Je wint met vijftien én verliest met vijftien. Het wordt nu echt wel eens tijd dat we gaan winnen. Liefst nog de laatste twee thuiswedst­rijden van 2018, want alles staat in de stand nog dicht bij elkaar.”

Club- én familieman

De 32-jarige centrale verdediger is jaarlijks gegeerd wild op de transferma­rkt. Toch speelde hij voor zijn periode bij BilzenWalt­wilder slechts bij twee clubs.

“Als ik ergens goed zit, heb ik geen behoefte om te veranderen”, is zijn simpel credo. “Bij Hasselt ben ik destijds vertrokken omdat de trainingen niet meer te combineren vielen met mijn gezinsleve­n. Ik heb intussen drie dochters. Als die eens met hun hobby’s beginnen, weet ik wat doen. Daarom heb ik ook geen enkele ambitie om later trainer te worden. Door het voetbal heb ik al zoveel opoffering­en moeten maken.”

BILZEN-WALTWILDER:

Appermont (enkel) en Lacroix (ziek) zijn onzeker.

DE KERN: Mayala, Dengis, Doomen, Theunissen, Weerts, Van Melick, Swijngedou­w, Schoubs, Heleven, K. Appermont (?), Zejnilovic, El Ghoulbzour­i, Lacroix (?), Godard, Ferson, Boumediene.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium