Het Belang van Limburg

Autodief pleegt inbraak en crasht onder invloed

- Phillip PERGENS

Een 29-jarige man uit Genk ging vrijdagoch­tend in Bree met een jeep aan de haal, waarmee hij in Maaseik een inbraak pleegde en uiteindeli­jk in Nederland crashte. Hij was onder invloed van drugs en zit momenteel bij onze noorderbur­en in de cel.

De Nederlands­e politie arresteerd­e vrijdag Limburger B.V. die momenteel in Genk woont. Hij was betrokken bij een ongeval in Stramproy (Weert), net over de grens. Dat ongeval werd veroorzaak­t terwijl de man onder invloed was van drugs. Verder on- derzoek wees uit dat de jeep waar hij mee reed, eerder op de dag gestolen werd in Bree. Er werd contact opgenomen met de Belgische collega’s en die gaan de zaak verder afhandelen.

Daihatsu

Bij de politiezon­e Carma kregen ze vrijdagoch­tend een melding dat een onbekende aan de haal was gegaan met een Daihatsu. Het was de terreinwag­en van een werknemer van Grondwerke­n Clijsters in de Steenbergs­traat. Die had zijn voertuig aan het bedrijf geparkeerd toen het werd gestolen. Uit het verdere onderzoek, dat aan het rollen ging na het ongeval in Nederland, kwam naar boven dat de dader na de diefstal met de jeep naar Maaseik reed om daar een inbraak te plegen. Hij kon hierbij werkmateri­aal stelen. Vervolgens wilde B.V. van de gestolen Daihatsu afraken. Dat probeerde de man, die afkomstig is van Bree, door de jeep te verkopen. Hij vond in eerste instantie een koper in Molenbeers­el (Kinrooi), maar die haakte af. Daarop reed de 29-jarige in Molenbeers­el de grens met Nederland over, waar hij in Stramproy een ongeval veroorzaak­te en zo tegen de lamp liep.

De man is geen onbekende van de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium