Het Belang van Limburg

Gewapende overvaller vlucht met fiets, maar wordt snel gevat

- Johnny GEURTS

Een 24-jarige man uit Houthalen pleegde woensdagav­ond net voor sluitingst­ijd een gewapende overval op de Carrefour Express aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk. Hij bedreigde de uitbater en twee personeels­leden met een wapen. De gemaskerde man dwong het personeel vervolgens om het geld uit de kassa aan hem te overhandig­en. Hij vluchtte daarna met een kleine buit weg per fiets. De gealarmeer­de politie kon de dader even later bij de kraag vatten op een steenworp van de supermarkt. De onderzoeks­rechter liet hem donderdag aanhouden.

Een dief, die zich verplaatst­e op een fiets, drong woensdagav­ond even voor 20 uur binnen in de supermarkt Carrefour Express aan de Nieuwe Kuilenweg in Genk. De man verschuild­e zich achter een bivakmuts en wachtte tot er geen klanten meer aanwezig waren in de winkel. Vervolgens stapte hij de winkel binnen en dreigde hij met een pistool, wat later een alarmvuurw­apen bleek te zijn, naar de drie aanwezige personeels­leden.

“De man eiste het geld uit de kassa, terwijl hij de kassierste­rs onder schot hield. Maar in al onze winkels gelden preventiev­e maatregele­n om de buit in deze gevallen tot een minimum te beperken”, verduideli­jkt woordvoerd­er Baptiste van Outryve van Carrefour. Nadat de overvaller het geld in handen kreeg, vluchtte hij naar buiten en reed weg op zijn fiets richting de drukke Evence Coppéelaan. Meteen kreeg de politie een alarmoproe­p binnen en gingen meerdere ploegen op weg om de buurt uit te kammen. De jacht op de indringer leverde al meteen resultaat op. “De verdachte kon vrij snel gevat worden in de omgeving van de winkel. Het gestolen geld droeg hij bij zich. De fiets, de bivakmuts en het alarmpisto­ol werden even later langs de weg gevonden”, aldus Bruno Coppin van het parket van Limburg.

De overvaller bleek een 24- jarige man te zijn uit Houthalen. “De verdachte werd donderdagm­iddag voorgeleid bij de onderzoeks­rechter, die besloot om hem aan te houden.” Het personeel van de supermarkt was geschrokke­n door de feiten, maar er raakte niemand gewond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium