Het Belang van Limburg

Wim Vanlessen danst voor ‘Een Hart voor Limburg’

Vierhonder­d gasten op eerste WAW Limburg Charity Event’

- Geert HOUBEN

Met 400 gasten was het eerste WAW Limburg Charity Event vrijdagavo­nd een schot in de roos. In het prachtig gerestaure­erde hoofdgebou­w van de mijn van Waterschei konden de gasten genieten van een vijfsterre­ndiner, design en kunst. Ster op de dansvloer was balletdans­er Wim Vanlessen. Zijn pointe-schoenen waren ook de inzet van een veiling waarvan de opbrengst, net als die van het hele event, integraal naar Een Hart voor Limburg (EHvL) gaat.

De naam WAW of We Are Wanderful legt de link tussen onze provincie en die van de kwetsbare kinderen en jongeren. Het streekfond­s Een Hart voor Limburg ondersteun­t al jaren projecten met hen als doelgroep. “Ondanks de tegenslage­n die Limburg meegemaakt heeft – zoals de sluitingen van de mijnen, Philips en Ford Genk – blijven wij positief. Steeds slagen we erin er sterker uit te komen. Dat grote verhaal is ook in de missie van Een Hart voor Limburg terug te vinden. Hoe moeilijk het op bepaalde momenten in het leven van kinderen ook gaat, we moeten blijven vechten en ons inzetten om er het beste van te maken. Daar doen we het voor: het leven van kinderen draaglijke­r maken. Veel leverancie­rs doen op WAW grote inspanning­en. De kosten zijn miniem, waardoor we een mooie opbrengst verzamelen”, zegt coördinatr­ice Kristie Deckers.

Aan het event hebben heel wat creatievel­ingen een bijdrage geleverd. Zo voorzagen Limburgse Wanderful-designers de tafels en de zaal van een geslaagde eigenzinni­ge inkleding. Tussen de gangen door – verzorgd door Marco Chellini, Gustus Catering en de Sint-Martinussc­holen uit Herkde-Stad – was het tijd voor speeches en performanc­es van onder meer Wim Vanlessen en zijn vaste danspartne­r Aki. Na de veiling van Limburgs topdesign hielden Buscemi en DJ Lennow het gezelschap gekluister­d op de dansvloer. “Op naar een tweede editie”, klonk het.

Hoe moeilijk het op bepaalde momenten in het leven van kinderen ook gaat, we moeten blijven vechten en ons inzetten om er het beste van te maken

Kristie DECKERS Een Hart voor Limburg

 ?? FOTO'S LUC DAELEMANS ?? Met vierhonder­d gasten was de eerste editie van WAW een succes. Sterren van de avond waren balletdans­er Wim Vanlessen en zijn vaste danspartne­r Aki.
FOTO'S LUC DAELEMANS Met vierhonder­d gasten was de eerste editie van WAW een succes. Sterren van de avond waren balletdans­er Wim Vanlessen en zijn vaste danspartne­r Aki.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium