Het Belang van Limburg

JAMES walst over iedereen

Underdog James Cooke wint ‘Dancing With the Stars’

- Jo DE RUYCK

Hij was misschien technisch niet de allerbeste danser, maar James Cooke gooide zich met zoveel overgave in de dansring dat hij beloond werd met de zege in ‘Dancing With the Stars’.

Zijn enthousias­me heeft gedaan.

Favoriete Kat Kerkhofs strandde op de tweede plaats, Leen Dendievel werd al halverwege weggestemd. “Maar ik gunde hen net zozeer de zege”, aldus Cooke. “Ik ben vooral ontzettend dankbaar dat ik aan dit programma heb mogen meedoen. Elke week opnieuw heeft mijn danspartne­r Björk me uitgedaagd om beter te doen en het heeft geloond.” James Cooke, de veelzijdig­e tv-figuur, acteur en theaterpro­ducent toonde zich met de glimmende trofee in de hand bijzonder blij met zijn overwinnin­g. “Ik had dit niet verwacht, maar ik heb me volledig gesmeten en dat is wat ik eigenlijk altijd doe, zeker profession­eel.”

Dansen wil James beslist blijven doen, maar of het op dit niveau zal zijn, betwijfelt hij. “Ik kan er ook niet meteen mee aan de slag want binnenkort sta ik alweer in de musical ‘40-45’ en daarin moet ik meer stappen dan dansen.”

Kat Kerhofs (30) die alom werd getipt als winnaar toonde zich een bijzonder sportieve verliezer. Al wou ze dat woord niet gebruiken. “Hier zijn geen verliezers, dit was zo’n toffe bende. We gunden elkaar allemaal de trofee”, aldus Kat. Ook zij wil haar opgedane danservari­ng niet zomaar laten voor wat ze is. “Maar hoe, dat is nog de vraag. Misschien sleep ik Dries (Mertens, haar man, nvdr) wat vaker mee op de dansvloer. Al zal dat niet simpel zijn. Hij gebruikt nogal graag de uitvlucht dat zijn benen pijn doen van het voetballen.” (lacht)

Leen Dendievel (35) moest de finale halverwege verlaten, want tv-kijkend Vlaanderen gaf haar op dat moment de minste stemmen. In deze finale had de jury een louter adviserend­e stem. Had het van de jury afgehangen, dan was Kat Kerkhofs de winnares geworden want zij kreeg de meeste meeste punten, gevolgd door Leen Dendievel en James Cooke. Maar Leen moest dus vroegtijdi­g opstappen. “Teleurgest­eld ben ik zeker niet. Dit was een unieke ervaring. Ik wist dat ik kon dansen maar toch heb ik het gevoel dat ik mezelf heb overtroffe­n.”

 ?? JOKKO
FOTO ?? James en zijn danspartne­r Björk waren bijzonder blij met de overwinnin­g.
JOKKO FOTO James en zijn danspartne­r Björk waren bijzonder blij met de overwinnin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium