Het Belang van Limburg

22 pv’s voor tekortkomi­ngen in Riemstse nachtwinke­ls

-

In Riemst was er zaterdagav­ond een flexactie waarbij de focus op zes nachtwinke­ls lag. De controle ging uit van het gemeentebe­stuur en kaderde in de bestuurlij­ke aanpak van georganise­erde criminalit­eit. De inspecteur­s stelden in totaal 22 pv’s op voor tal inbreuken.

“We willen als bestuur dat de uitbatinge­n in de gemeente voldoen aan de normen en richtlijne­n”, legt burgemeest­er Mark Vos (CD&V) het doel van de actie uit. “Dergelijke exploitati­es moeten een omgevingsv­ergunning hebben en voldoen aan de voorschrif­ten rond hygiëne en brandveili­gheid. We wilden controlere­n of iedereen hiermee in regel was. Daarnaast was de actie ook gericht op de naleving van de wettelijke openingsur­en en hebben de mensen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselket­en de voedselvei­ligheid gecontrole­erd.” Daarnaast werd ook gefocust op de sociale, economisch­e en fiscale wetgeving. Het controlete­am stelde diverse inbreuken vast rond de wetgeving op prijsaandu­idingen, de voedselvei­ligheid, het kasboek en dagboek van ontvangste­n. Twee nachtwinke­ls waren ook in overtredin­g met de wetgeving op de openingsur­en. Voor de brandweer konden dan weer geen verslagen of keuringen worden vastgestel­d.

In totaal werden 22 pv’s opgesteld en zullen waarschuwi­ngen rond de tekortkomi­ngen inzake brandveili­gheid opgevolgd worden. Vos noemt de actie een meerwaarde voor de handhaving van de reglemente­n. “Soms krijgen we van burgers bepaalde meldingen of signalen door, maar dit soort geintegree­rde acties geeft ons slagkracht”, aldus Vos. Alle pv’s worden overgemaak­t aan het parket en arbeidsaud­itoriaat Limburg die voor de opvolging zorgen.(ppn)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium