Het Belang van Limburg

Limburgers solliciter­en naar Final Four-plaats

-

Verrassing van formaat op de twaalfde speeldag in de BeNeleague. Sporting NeLo haalt vernietige­nd uit tegen Nederlands kampioen Aalsmeer en sollicitee­rt nadrukkeli­jk voor een plaats in de Final Four. Sporting rukt op naar de vijfde plaats. En met slechts twee punten achterstan­d op nummer vier Bevo is tien wedstrijde­n voor het einde nog alles mogelijk. Na een ijzige minuut stilte ter nagedachte­nis van Ellen VernooyLam­mens (moeder van speler Marco Vernooy) en Frederik Bollen (zoon van bestuursli­d Piet Bollen) trok Sporting NeLo meteen alle registers open. “Ontegenspr­ekelijk onze beste wedstrijd van het seizoen”, meent coach Martin Vlijm. “We hielden er, zeker in de eerste helft, een perfecte dekking op na en ook aanvallend liep het als een trein. Dit vraagt volgend weekend op het veld van Hasselt alleen maar om bevestigin­g.”

Aalsmeer klampte voor de rust nog aan tot 7-6, maar zag dan hoe Tasevski NeLo in zijn eentje naar een 12-7-voorsprong loodste. Een antwoord hadden de Nederlande­rs voor de rust niet meer. Het was integendee­l Jerry die zijn ploeg een comfortabe­le 18-9-ruststand bezorgde. NeLo, dat enkel nog Vernooy en Pastoor op nonactief had staan, werd in de tweede helft niet meer bedreigd.

NELO: Vansloot 4, Versleeuwe­n 5, Jerry 13, Tasevski 5, Vandebeeck 1, Kittel 1, Schoenaker 4, D. Denert 4.

?? FOTO DD ?? Topschutte­r Jerry in duel met Jim Castien en Samir Benghanem.
FOTO DD Topschutte­r Jerry in duel met Jim Castien en Samir Benghanem.