Het Belang van Limburg

Eerste Fietsbieb voor Noord-Limburg

-

In pop-up VéloVip in Plaza Forte in de Kloosterst­raat in Neerpelt vind je voortaan ook een Fietsbieb. In zo’n Fietsbieb kan je fietsen voor kinderen tot 12 jaar huren tegen een abonnement­sprijs van twintig euro. Op die manier wil Beweging.net jonge gezinnen helpen, want goede kinderfiet­sen zijn niet goedkoop en heel snel te klein.

Het afgelopen jaar opende er al een Fietsbieb in Ham, Diepenbeek en Genk. Met deze Fietsbieb in het toekomstig­e Pelt heeft Noord-Limburg nu ook een uitleenpun­t voor kinderfiet­sen. “De fietsjes zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar”, vertelt Bart Bynens van Beweging.net. “Voor ouders is het vaak moeilijk om een fiets te vinden op maat van hun kinderen. En telkens van fiets wisselen, is een kostelijke zaak. Met de Fietsbieb proberen we hier een antwoord op te bieden. Wie lidgeld betaalt, kan hier het hele jaar door fietsjes uitlenen. Dat lidgeld bedraagt twintig euro voor een jaar. Je kan dan zoveel fietsjes omruilen als je wil. Niet alleen als de fiets te klein wordt, maar ook als je dochtertje haar roze frame beu is. Daarnaast vragen we ook een waarborg van twintig euro.”

In Neerpelt was er voor de start van de Fietsbieb al heel wat enthousias­me rond het initiatief, weet Carmen van den Akker, deskundige fietsbelei­d in Neerpelt. “Mensen brachten al een dertigtal fietsen die we mogen uitlenen. Wie een fiets doneert krijgt trouwens een jaar gratis lidgeld. De werking steunt volledig op vrijwillig­ers. Ze maken bijvoorbee­ld de fietsen in orde en verzorgen de uitleendie­nst. Wie interesse heeft om mee te werken, kan zich nog aanmelden.” De Fietsbieb werd ondergebra­cht in VeloVip in Plaza Forte aan de Kloosterst­raat. Ze is elke tweede zaterdag van de maand open tussen 10 en 12 uur. Wie wil helpen kan mailen naar fietsbiebp­elt@gmail.com.

De volgende Fietsbieb opent de deuren in die andere Limburgse fusiegemee­nte, Oudsbergen.

 ?? FOTO GVB ?? Lars, samen met zijn papa Thomas Tachelet, probeert de fietsjes uit
FOTO GVB Lars, samen met zijn papa Thomas Tachelet, probeert de fietsjes uit

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium