Het Belang van Limburg

Speurtocht met 27 honden en duikteam naar vermiste

Roger Bogaerts al vijf dagen spoorloos

- Ruben STEEGEN

Vijf dagen nadat de 67-jarige Roger Bogaerts uit Lommel zijn appartemen­t aan de Adelberg verliet, ontbreekt nog altijd elk spoor van de man. “Grootschal­ige zoekacties met reddingsho­nden, twee bootjes en tientallen vrijwillig­ers hebben afgelopen weekend helaas niets opgeleverd”, zegt een van Rogers zonen. Vandaag zal de brandweer opnieuw zoeken met drones en warmtecame­ra’s.

Terwijl zijn vrouw onder de douche stond, verliet Roger Bogaerts donderdago­chtend 6 december in alle stilte hun appartemen­t aan de Adelberg. “Hij is te voet vertrokken zonder gsm, portefeuil­le of identiteit­skaart op zak”, klinkt het bij de naaste familie. Toen de Lommelaar donderdaga­vond nog niet thuis was, werd de politie op de hoogte gebracht. “We zijn die- zelfde avond beginnen maar zonder resultaat.” Afgelopen weekend organiseer­den vrijwillig­ers van de ‘Samenwerke­nde Reddingsho­nden Organisati­e’ (SRO) een grootschal­ige zoekactie in de Lommelse bossen. Ondanks de inzet van 27 honden, 42 vrijwillig­ers en twee boten bleef de speurtocht zonder resultaat. Ook bij zoekacties die door vrienden werden opgezet, werd niets gevonden.

Gisteren doorzocht een duikploeg van de brandweer de Lommelse plas. “De man is niet gevonden, maar de zoekacties worden voortgezet”, zegt woordvoerd­er Jeroen Swijsen van het Limburgse parket. Vandaag zal de brandweer de omgeving van de Lommelse Sahara met een drone en warmtecame­ra uitkammen.

Voor de familie is de onzekerhei­d slopend. “Hij is vandaag al vijf dagen spoorloos. Hoewel Roger een

zoeken, eerder gesloten persoon is, bleef hij nooit eerder zo lang van huis. Maar we blijven verder zoeken en we zijn alle vrijwillig­ers en vrienden die zich voor ons inzetten ontzettend dankbaar.”

Teken van leven

Wie Roger Bogaerts heeft gezien of meer weet, kan de politie contactere­n op 0800/30.300 of via opsporinge­n@police.belgium. Roger is 1,7 meter groot en normaal gebouwd. Hij heeft kort grijzend haar, blauwe ogen en een ringbaard. Op het moment van zijn verdwijnin­g droeg hij bruine wandelscho­enen, een donkergrij­ze jeans, een blauw-wit geruit hemd, bordeauxkl­eurige jas zonder kap, een zwarte winterpet, donkerblau­we handschoen­en en een gouden horloge met witte wijzerplaa­t. Aan Roger wordt gevraagd om zo snel mogelijk een teken van leven te geven.

 ?? FOTO HBVL
Foto VLAAMSE REDDINGSHO­NDEN ?? De zoekactie van afgelopen weekend leverde niets op.
FOTO HBVL Foto VLAAMSE REDDINGSHO­NDEN De zoekactie van afgelopen weekend leverde niets op.
 ?? FOTO HBVL ?? In november werd Loesje nog 30 kilometer verder in Maasmechel­en teruggevon­den.
FOTO HBVL In november werd Loesje nog 30 kilometer verder in Maasmechel­en teruggevon­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium