Het Belang van Limburg

Hond Loesje al voor de tweede keer gestolen

-

Voor de tweede keer in amper tien dagen tijd hebben dieven de hond Loesje gestolen bij Kelly Cornelis uit Houthalen-Helchteren. In november werd de hond teruggevon­den in Maasmechel­en, dertig kilometer verderop. “We zijn er kapot van. Hopelijk vinden we haar snel terug.”

Loesje (8) werd wellicht uit de tuin meegelokt. “We snappen er niets van”, zegt haar baasje Kelly Cornelis (35) uit de Baarsstraa­t. Het gezin begrijpt niet waarom iemand Loesje zou stelen. “Ik heb enige tijd geleden op Facebook gepost dat ik op zoek was naar een dekreu, omdat we een nestje wilden met puppies. Zouden de dieven dat gezien hebben? Alles spookt nu door mijn hoofd.”

Kelly liet zaterdagna­middag de honden even in de tuin. “Tussen drie en vier uur moeten de dieven zijn langsgewee­st”, vertelt ze. “Ze hebben Loesje meegenomen, en Lientje, een van onze andere honden, is achtergebl­even met een soort brandwonde in de nek. Het leek precies of ze haar hebben willen meesleuren met een touw rond de nek. Wij zijn er kapot van. Ook mijn dochter Kaithlyn (6) kan sinds zaterdag niet meer slapen. Ze lag vroeger als baby samen in één bedje met Loesje. Ze zijn altijd twee handen op één buik geweest. Bij de vorige diefstal hebben de dieven een gat gemaakt in onze omheining. Toen is Loesje dertig kilometer verder teruggevon­den in Maasmechel­en.”

Het gezin diende intussen klacht in bij de politie en schakelde de hulp in van de organisati­e Lostdogzzz. “We hebben zondag samen een zoektocht georganise­erd en maandag zijn we flyers gaan uitdelen.” De politie is zaterdag ter plaatse geweest: “We hebben een onderzoek opgestart naar deze bizarre hondendief­stallen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium