Het Belang van Limburg

Onze clubwatche­rs wikken en wegen de Limburgse leerlingen

-

- Na de titel van vorig seizoen werd de kern gevoelig versterkt en was een plaats in de linkerkolo­m een terechte ambitie. Maar dat de Looienaars halfweg de competitie op kop zouden staan met een kloof van vijf punten op de eerste achtervolg­er, had niemand gedacht. Het geeft profploege­n als Deinze, Virton, RWDM, Lierse Kempenzone­n en FC Luik het nakijken, allemaal clubs met een veel groter budget. Meer nog: THES staat verdiend op kop, want het heeft geen enkel punt gestolen. De kloof met nummers vijf RWDM en Dender bedraagt ook al veertien punten, zodat de deelname aan de eindronde richting 1B nog voor de winterstop al heel dichtbij komt. - THES kan geweldige statistiek­en voorleggen. Geel-blauw begon met een schitteren­de 21 op 21 en moest in vijftien wedstrijde­n nog maar acht punten prijs geven (gelijk in Deinze en verlies tegen Dessel en Virton) en ook het doelpunten­saldo oogt indrukwekk­end. Oris en co vonden al 34 keer de weg naar de netten, doelman Brughmans moest zich nog maar elf keer gewonnen geven (waaronder twee owngoals) en hield al zeven keer de nul. Dat maakt dat THES de beste aanval én verdedigin­g van de reeks heeft.

- De sportieve cel verdient een dikke pluim, want de aanwinsten bleken stuk voor stuk een schot in de roos. Vanaken, Christiaen­s en Nick Hulsmans zorgen achterin voor rust en stabilitei­t, Deferm doet het prima centraal op het middenveld en Van Aerschot toonde zijn kwaliteite­n al op verschille­nde posities. Ook toen THES kampte met enkele langdurig geblesseer­den, werd duidelijk dat de kern voldoende gestoffeer­d is om dat op te vangen.

- Er is nog die formidabel­e achterban die week na week alles uit de kast haalt om de ploeg naar de overwinnin­g te stuwen. Veel clubs in eerste amateur zijn terecht jaloers op de supporters­aantallen die THES zowel thuis als uit op de been brengt. Of ze nu 150 kilometer naar Deinze moeten reizen of met de boot naar Dessel moeten, niets is hen te veel. THES is met andere woorden meer dan voetbal alleen.

 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ??
FOTO GREGORY VAN GANSEN
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Ook vorig weekend genoten de fans van THES er met volle teugen van.
FOTO RAYMOND LEMMENS Ook vorig weekend genoten de fans van THES er met volle teugen van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium