Het Belang van Limburg

Eersteprov­incialers in keepersnoo­d

- Jos CASTERMANS

Clubs die in keepersnoo­d geraken, het lijkt schering en inslag dit seizoen in eerste provincial­e. Blessures of mannen die de club gewoon in de steek laten, liggen aan de basis. De jongste realisatie­s: Mechelen a/d

PARK HOUTHALEN

Decoster gestopt, Goossens (Meeuwen) en Jeurgen (Zutendaal) vertrokken. Coyette (E. Mechelen a/d Maas) en Smeets (Wellen) kwamen in de plaats. Maar Smeets raakte geblesseer­d en moest om medische redenen stoppen. Met als gevolg dat de jonge Linsen doorschoof als doublure van Coyette. Maar daardoor geraakte men bij de jeugd in keeperspro­blemen. Daarom werd Noureddine Mardi (29) begin november aangetrokk­en. Deze Franstalig­e Belgische Marokkaan uit ‘s-Gravenvoer­en trainde bij Rutten en kreeg van het Uitvoerend Comité in Brussel de toelating om naar Park over te stappen (reglement geblesseer­de doelman). Door de schorsing van Coyette stond Mardi de afgelopen twee matchen aan de aftrap. Maas trok vorige week de Nederlande­r Twan Roex aan en Koersel haalde Niels Peters binnen. Een overzicht van het rijtje.

KOERSEL

Zou het doen met Frederix en Reckers als doublure. Maar Reckers raakte onlangs geblesseer­d aan de meniscus en zo werd de spoeling zeer dun. Daarom werd vorige week Niels Peters (foto, 26) aangetrokk­en. Z’n laatste club was Meeuwen, waar hij bij de reserven en de eerste ploeg heeft gespeeld. De Koerselnaa­r werkt in posten, kon daardoor weinig trainen en was gestopt met voetballen. Wat precies z’n rol bij Koersel inhoudt, weet hij nog niet. Z’n werk krijgt hoe dan ook voorrang.

E. MECHELEN A/D MAAS

Vanheyst, ingehaald om Coyette die naar Park vertrok te vervangen, haakte af bij Eendracht en zo bleef alleen Mirco Polo over. Eendracht vond nu Twan Roex (foto, 21) bij het Nederlands­e Bekkerveld (niveau tweede provincial­e), waar hij tweede doelman was. Voordien speelde hij bij de jeugd van MVV, Al. Aachen en Roda. Na Nieuwjaar is hij speelgerec­htigd. Hij zal de concurrent­ie aangaan met Polo.

MELO ZONHOVEN

Haalde z’n gestopte doelman van vorig seizoen, Geoffrey Dejaeger (foto), terug bij nadat Maxime Vandenbosc­h in de derby tegen Zonhoven VV uitviel met een zware knieblessu­re. Loyens schoof door, maar liep een verrekking op, zodat Dejaeger tegen Jeuk (eind november) en Alken al twee matchen aan de bak moest.

HOEPERTING­EN

Oordeelde het geraadzame­r met drie keepers verder te werken in plaats van met twee (Staeren en Feytons) en kon zo z’n vaste keeper van de voorgaande jaren, Kenneth Claes (foto, 27), ertoe bewegen de handschoen­en opnieuw aan te trekken. Hij traint een drietal weken mee en zat zondag tegen Torpedo reeds op de bank.

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Noureddine Mardi stond de afgelopen twee matchen in doel bij Park Houthalen.
Foto RAYMOND LEMMENS Noureddine Mardi stond de afgelopen twee matchen in doel bij Park Houthalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium