Het Belang van Limburg

Afbraak Agnetendal start in januari

-

De afbraak van de gebouwen op de oude scholensit­e Agnetendal beginnen op 7 januari. De sloopwerke­n duren vier maanden. “Nog voor de kerstvakan­tie worden de buurtbewon­ers geïnformee­rd over het verloop”, luidt het.

Sinds in het Peerse centrum de gebouwen van het vroegere basisonder­wijs en de middelbare school Agnetendal in de zomer van 2016 leeg kwamen te staan, heeft de tand des tijds stevig gemaald. Maar de knoop rond de sloop is nu doorgehakt, aldus Rik Schepers, die voor de betrokken schoolbest­uren het complexe dossier opvolgt. “Op 7 januari beginnen de afbraakwer­ken”, zegt hij. “De werken zullen gefaseerd verlopen. Natuurlijk zal de site omheind worden, maar enkele doorgangen houden we zolang het veilig is open. Denk aan de autovrije doorsteek vanuit de Wittesteen- straat naar het centrum langs de vroegere meisjessch­ool. Ook de parking naast het sportterre­in willen we zo lang mogelijk behouden.”

De afbraak zal beginnen aan de gebouwen van Radio Holiday. “En dan schuiven we op naar de vroegere jongenssch­ool, vervolgens het Agnetendal en ten slotte de meisjessch­ool.”

Het is ondertusse­n bekend dat deze gebouwen asbest bevatten. “Het gebonden asbest in vaste vorm zal de aannemer zelf verwijdere­n”, stelt Schepers. “Voor de rest wordt een gespeciali­seerde firma ingeschake­ld.”

De bedoeling is dat de buurtbewon­ers nog voor de kerstvakan­tie worden geïnformee­rd. “Dat zal in samenwerki­ng met de stad via een online platform en via mail gebeuren. Zo kunnen we kort op de bal spelen. Voor wie hierover niet kan beschikken, komt er een bericht in de bus”, besluit Schepers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium