Het Belang van Limburg

36 maanden cel voor verkrachte­n zwakbegaaf­de vrouw

-

Een 47-jarige Maasmechel­aar is veroordeel­d tot 36 maanden cel met uitstel na het meermaals verkrachte­n van een zwakbegaaf­de vrouw. De man, die het slachtoffe­r leerde kennen in carnavalsm­iddens, liet haar een sm-contract onderteken­en waarin ze zich aan hem onderwierp als seksslavin.

De verdachte stuurde haar berichten via Facebook en Whatsapp. Een week later volgde een eerste afspraak en begon hij haar te zoenen. Vervolgens nam hij de dertiger mee naar zijn woning in Hechtel-Eksel waar hij zich aan de vrouw vergreep. De feiten herhaalden zich nog enkele keren. De vrouw, die psychologi­sche bijstand krijgt, was 28 dagen werkonbekw­aam door het brute misbruik. Uiteindeli­jk kwamen de feiten aan het licht toen de vrouw erover vertelde tegen haar begeleidst­ers.

Voor de rechtbank was de schuld van de Maasmechel­aar bewezen. “Door haar mentale beperking kon het slachtoffe­r niet toestemmen in de door de beklaagde opgedronge­n wijze van seksualite­itsbelevin­g”, luidde het. De dader krijgt uitstel van straf, maar mag dan absoluut geen contact meer met het slachtoffe­r hebben en mag hij nooit werken in een home. Ook moet de man een behandelin­g volgen inzake zijn seksuele problemati­ek. Aan de ouders van het slachtoffe­r is de veertiger 3.930 euro schadeverg­oeding verschuldi­gd. De rechter stelde maandag een deskundige aan die de schade bij de vrouw moet begroten. Op 6 mei krijgt het proces hierover een vervolg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium