Het Belang van Limburg

Annelies meteen weggespeel­d

-

De winnaar van gisteravon­d:

Michèle Cuvelier van Studio Brussel. Zij trok nog een flinke eindsprint door alles te weten over de benoeming van Brett Kavanaugh voor het Amerikaans­e hooggerech­tshof.

De verliezer:

‘Het Journaal’-anker Annelies Van Herck. Zij verloor in het finalespel nipt van Layla El-Dekmak van Radio 1.

De nieuwkomer van vanavond:

Omar Souidi. De advocaat neemt de plaats in van Saartje Vandendrie­ssche, die forfait geeft na het overlijden van haar ex-vriend.

De beste quotes:

Stefaan Degand: “Ik ben ooit bij vrienden thuis naar de sauna geweest. Ik was dronken, ik ben met mijn bloot gat op de kolen gaan zitten. Echt gebeurd. Ik ben naar buiten gelopen, er was een zwembad. En ik hoor de mensen nog zeggen: ‘Niet doen, niet doen!’ Ik sprong, het was leeg. Afgevoerd. Ik had mijn knie gebroken. Echt gebeurd, vijftien jaar geleden.” Annelies Van Herck: “Hoe was dat dan met die billen? Zwaar verbrand?” Degand: “Jaja, ik had mijn gat verbrand. Maar wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten.”

Het mooiste moment:

Schrijver Jef Geeraerts draaide zich wellicht om in zijn graf toen hij Layla El- Dekmak tijdens het finalespel hoorde zeggen dat Geeraerts homoseksue­el was. Erik Van Looy, die ‘De Zaak Alzheimer’ van Geeraerts verfilmde, stak zijn verbazing over dat antwoord niet weg, waarop Layla haar gezicht in schaamte in haar handen begroef. Geeraerts was een notoir liefhebber van vrouwen, om het zacht uit te drukken.

Deze finalisten

komen nog langs:

1. Julie Colpaert (12)

2. Boris Van Severen (8)

3. Peter Van de Veire (6)

4. Rani De Coninck (6)

5. Sven Gatz (6)

6. Wouter Vandenhaut­e (4)

 ?? FOTO VIER ??
FOTO VIER
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium