Het Belang van Limburg

Nederlands­e trucker die verdacht wordt van dood geel hesje voorwaarde­lijk vrijgelate­n

-

VISÉ - De Nederlands­e trucker die wordt verdacht van het doodrijden van een ‘geel hesje’ in Visé, zit niet langer vast. Hij is onder voorwaarde­n vrijgelate­n. De man moet wel beschikbaa­r blijven voor de onderzoeke­rs, laat het openbaar ministerie in Luik weten.

Het slachtoffe­r, een vijftigjar­ige actievoerd­er, werd vrijdagavo­nd doodgerede­n tijdens een demonstrat­ie in het Waalse Visé. Het ongeval gebeurde op de snelweg richting Maastricht. Volgens de advocaat van de chauffeur ging het om een ongeluk. De vrachtwage­nbestuurde­r, afkomstig uit Landgraaf, zegt dat het een ongeval was. “De man is in beschuldig­ing gesteld van het opzettelij­k toedienen van slagen en verwonding­en met de dood tot gevolg zonder de intentie tot doden”, zegt de woordvoers­ter van het Luikse parket.

Het parket had eerder een Europees arrestatie­bevel uitgevaard­igd tegen een 56-jarige Nederlands­e vrachtwage­nchauffeur uit het Brabantse Dongen. Die werd zondag vrijgelate­n omdat politiemen­sen het verkeerde kentekennu­mmer hadden doorgegeve­n. Het parket van Luik geeft vandaag om 16.30 uur meer informatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium