Het Belang van Limburg

Jeppe Moe wordt nieuwe linksback

KANARIES PLUKKEN OPVOLGER DE NORRE WEG BIJ HET NOORSE STABAEK

- Gunter SCHOOFS

STVV legt de volgende dagen een nieuwe linkerflan­kverdedige­r vast. De 23-jarige Jeppe Moe wordt de vervanger van de naar KRC Genk vertrokken Casper De Norre. De 1m85 grote Noor komt over uit zijn thuisland van eersteklas­ser Stabaek. Omdat hij nog medische tests moet ondergaan, komt de derby tegen KRC Genk sowieso te vroeg.

Heel STVV had gehoopt dat de vervanger van Casper De Norre al tijdens de winterstag­e in San Pedro del Pinatar bij de groep had aangepikt. De nieuwkomer zou dan meteen inzetbaar geweest zijn voor het tweede deel van de competitie. Maar CEO Takayuki Tateishi is pas sinds deze week in België om de inkomende transfers af te ronden. Niet de aangeboden Bojan Nastic van Genk, wel de Noor Jeppe Moe moet de leemte op de linkerflan­k bij STVV opvullen. Moe werd de voorbije maanden uitvoerig gescout bij Stabaek en kreeg telkens positieve rapporten.

Meerjarig contract

In Sint-Truiden staat de Noor niet voor zijn eerste buitenland­s avontuur. Hoewel hij al sinds zijn 13de verbonden is aan Stabaek, voetbalde hij tijdens zijn studies een jaar in Amerika. Hij volgde een opleiding aan de Stetson University in Florida en verdedigde er de kleuren van de Stetson Hatters. Moe is een moderne linksback en beschikt over een goeie trap met zijn linkervoet. Volgens Noorse media is hij het type speler dat elke wedstrijd zijn truitje nat maakt. Kortom, een krijger zoals de Truiense fan het graag heeft. Voor hoeveel seizoenen hij zal tekenen is nog onduidelij­k, vast staat dat het om een meerjarige overeenkom­st gaat. Coach Marc Brys krijgt er zo eindelijk een echte linksback bij. De Braziliaan Thallyson heeft geen toekomst meer op Stayen. Voor hem wordt nog een oplossing gezocht.

Eerste Noor

Moe wordt niet de eerste Scandinavi­sche speler voor STVV, maar is wel de eerste Noor uit de clubgeschi­edenis. Of de in Oslo geboren blonde God zich in de harten van de STVV-supporter kan knokken, zal de volgende maanden moeten blijken. Nou Moe!

 ?? ??
 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Moe speelde in Florida universite­itsvoetbal bij de Stetson Hatters.
FOTO BELGAIMAGE Moe speelde in Florida universite­itsvoetbal bij de Stetson Hatters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium