Het Belang van Limburg

Wie volgt Janice Cayman op?

-

Naast al dat testostero­ngehalte zal er ook opnieuw een Schoen worden uitgereikt aan de beste Belgische voetbaldam­e, actief in binnen- of buitenland. Bij de tien genomineer­den één Limburgse Flame: Davina Philtjens.

Vorig jaar haalde Janice Cayman het voor Tessa Wullaert en de Hasseltse Davina Philtjens. Cayman (30, Montpellie­r) kan als Belgische topschutte­r in de WK-kwalificat­iecampagne zichzelf opvolgen. Stevige concurrent­ie is er echter van Tessa Wullaert (25), die met Wolfsburg titel én beker won. Ook speelde ze de Champions League-finale en versierde ze een transfer naar Manchester City. Tine De Caigny en Ella Van Kerkhoven horen tot de genomineer­den die het prima deden in de Super League. Maar allicht worden zij nog wat te licht bevonden in vergelijki­ng met de ‘buitenland­se Belgen’. Eén van hen, Heleen Jaques, zag een topseizoen bij kampioen Anderlecht bekroond met een vertrek naar Fiorentina.

Vanmechele­n en Philtjens

De Landense Davinia Vanmechele­n (19) leidde België tegen Italië naar de WK-barrages en trok naar droomclub PSG. Recent werd ze uitgeleend aan PSV. Davina Philtjens (29) zou favorieten Cayman en Wullaert eerder het vuur aan de schenen moeten kunnen leggen. Na de titel en beker met Ajax is de vinnige Hasseltse ook onmisbaar bij Fiorentina. Cayman en Wullaert hebben al een Schoen op zak. Hoe ver geraakt Philtjens, nadat dat ze er vorig jaar al dichtbij was?

DE 10 GENOMINEER­DEN: Davina Philtjens, Davinia Vanmechele­n, Tine De Caigny, Tessa Wullaert, Janice Cayman, Aline Zeler, Kassandra Missipo, Heleen Jaques, Laura De Neve, Ella Van Kerkhoven.

 ?? FOTO VINCENT KALUT ?? Davina Philtjens.
FOTO VINCENT KALUT Davina Philtjens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium