Het Belang van Limburg

“Supergemot­iveerd om play-off 2 te halen”

Lommel SK huurt Daan Heymans (19) van Waasland-Beveren

-

Lommel SK huurt Daan Heymans tot het einde van het seizoen van Waasland-Beveren. De 19-jarige aanvallend­e middenveld­er maakte het trainingsk­amp van de Waaslander­s in het Spaanse San Pedro del Pinatar (5-12 januari) nog mee. Hij is dus topfit en meteen inzetbaar.

“Ik ken de Proximus League. Vorig seizoen was ik onder Bob Peeters een vaste waarde bij Westerlo”, zegt de knaap uit Retie. “Bij Waasland-Beveren onderteken­de ik een contract voor drie seizoenen. In de heenronde mocht ik twee keer invallen,maar ik hoopte dat een goede oefenstage de springplan­k naar meer speelgeleg­enheid zou worden. Het is een leerrijke week geweest, maar de trainer gaf aan dat ik toch nog wat geduld zou moeten oefenen. Dan is het voor een jonge speler beter dat hij een paar maanden uitgeleend wordt aan een ambitieuze club uit 1B. Lommel toonde eerder al interesse en het stadion ligt op amper twintig minuten van mijn woonplaats. Ze doen het dit seizoen goed en hopen play-off 2 te halen. Op dat podium wil ik me dolgraag tonen. Maar eerst zal ik keihard moeten werken om me te bewijzen. Ik had een goed gesprek met trainer Van Imschoot, weet wat er van me verwacht wordt. Het is aan mij om dat waar te maken.”

Samen met Henkens

Kent Heymans, die popelt om te beginnen, spelers van Lommel persoonlij­k? “Ja, Robin Henkens. Met hem speelde ik nog in Westerlo. Hij nam me daar als piepjonge snaak onder zijn vleugels, ik hoop dat hij dat in Lommel nog eens zal doen.” (lacht) SK deelde vorige week een stevige uppercut uit aan Westerlo in de strijd om de vierde plaats. “Jammer voor Westel, maar ik ben blij dat Lommel gewonnen heeft. Die driepunter brengt ons weer een stap dichter bij het beoogde doel.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Daan Heymans is meteen inzetbaar.
Foto DICK DEMEY Daan Heymans is meteen inzetbaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium